Fotbalisté zakončili sezónu přesvědčivou výhrou nad Pecerady

 

Sokol Ostředek - JAWA Pecerady 5:0 (2:0)

 

Poslední zápas letošní sezóny jsme sehráli na domácím hřišti s mužstvem Pecerad. Objektivní pravdou je, že se nám s Pecerady nikdy nepodařilo uhrát nějaký dobrý výsledek. Styl fotbalu, kterým se soupeř většinou prezentuje, nám vůbec nesedí a vždy jsme měli problém vnutit soupeři svoji hru. Vzpomínky na podzimní zápas nás mohly varovat, že jakýkoliv laxnější přístup k utkání dokáže soupeř nemilosrdně trestat. Hlavní cíle pro tento zápas byly tedy jasně dané. Byla to především touha odčinit všechny porážky z posledních let a zároveň dát pomyslné razítko a podpis pod úspěšnou jarní sezónu.

 

Z ideální sestavy nám bohužel pro poslední zápas vypadl Jim Kapal, který si minulý týden z bukovanské oranice odnesl těžký výron kotníku. Místo před Kamilem Krejcárkem zaujal Roman Špalek. Byl to očekávaný tah i z důvodu, že Roman je velmi silný v hlavičkových soubojích a mohli jsme tak eliminovat předpokládanou hru peceradských na nakopávané dlouhé balóny. Na pravé záloze dostal přednost před Zdendou Měchurou Ondra Vildman a do útoku si k Edovi Špalkovi stoupnul Vasil Kančij.

 

Na jaře se na domácím hřišti prezentujeme velmi slušně. Naše zápasy se vyznačují především snahou o kombinační fotbal a bojovným výkonem. Ukázalo se záhy, že tento zápas nebude výjimkou. Již od prvních minut se nám dařilo držet míč na svých kopačkách a dostávat se k brankovým příležitostem. Soupeř se naopak snažil využívat svých rychlých útočníků a podnikal do naší obrany rychlé protiútoky. Obrana si však s nimi povětšinou poradila a nedovolila soupeři dostat se k nebezpečnější střele. Prvního gólu v síti Pecerad jsme se dočkali v 19.minutě. Brankář Jirka Škvor výborně zahraným dlouhým výkopem vybídl k náběhu do vápna Vasila Kanchyie. Tomu se i díky zaváhání hostující obrany povedlo dostat se ve vápně k míči a s přehledem prostřelil brankáře. Dostali jsme se zaslouženě do vedení a dařilo se nám nadále pevně svírat otěže zápasu ve svých rukou. Ve 39. minutě jsme pak přidali další dílek do skládanky tohoto zápasu. Ondra Vildman se dostal u rohu vápna k odraženému míči, krásně nacentroval do vápna na zadní tyč a tam se neohroženě opřel do hlavičky Lukáš Uršic. Krásná fotbalová akce znamenala naše poločasové vedení 2:0.

 

V druhém poločase jsme se pak prezentovali stejně přesvědčivě jako v poločase prvním, nerozhodil nás ani přesun brankáře Pecerad na hrot útoku. I s důrazně hrajícím novým útočníkem si naše obrana poradila. Naopak jsme se stále více začali objevovat před náhradním brankářem Pecerad, mimochodem výborně chytajícím. Jedinou slabší chviličku si vybral v 60.minutě a hned ho na švestkách nachytal "kujón" Ondra Vildman. Po nepřesvědčivém odkopu brankáře, kdy zůstala na chvíli jeho svatyně prázdná, se Ondra nerozpakoval a z 35 metrů poslal obloučkem balón do sítě. V 62. pak minutě zvýšil na 4:0 Eda Špalek. Zvýšení skóre na 5:0 v zápětí dvakrát trestuhodně odmítl Petr Florián. Nejdříve sám na malém vápně místo odkryté branky trefil před sebou stojícího obránce a za nedlouho odmítl i nabídnutou penaltu, kterou peceradský obránce nepochopitelně vyrobil v rohu velkého vápna po faulu na Edu Špalka. Brankář hostí se však tentokrát vyznamenal. A tak když se Petrovi nedařilo gól vstřelit, rozhodl se po svém samostatném úniku v 87.minutě dopřát životní okamžik Davidovi Luzumovi. David Luzum nabídnutou přihrávkou před prázdnou branku nepohrdl a vsítil svůj první gól mezi dospělými.

 

Pecerady jsme porazili s přehledem, stejně jako jsme si počínali většinu jarní sezóny. V porovnání s občas tragikomickým podzimem působilo naše mužstvo jako vyměněné. Doma se nám dařilo porážet soupeře rozdílem třídy, z venkovních zápasů jsme vyjma utkání v Úročnici přivezli plný počet bodů. Čerčanům v domácím utkání jsme byli více než důstojným soupeřem a nutili jsme je strachovat se o vítězství až do závěrečných minut. Jediného zápasu, kterého můžeme litovat, je prohra se Soběhrdy na domácím hřišti, zde je možné hovořit o výkonu nemastném a neslaném. Lze pouze litovat, že jsme podobným způsobem nehráli i na podzim. Určitě by nám vzhledem k jarní části slušelo místo na předních místech tabulky. Bude třeba se soustředit na kvalitní přípravu v letních měsících a do příští sezóny vykročit tou správnou nohou!

 

Sestava: Škvor - Fiala, Krejcárek, R.Špalek, Müller - Vildman (78.Luzum), Florián, Uršic, Macháček – Kančij (64.Měchura), E.Špalek

 

Kamil Krejcárek


 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci