Fotbalisté se vezou na vítězné vlně

 

Sokol Bukovany - Sokol Ostředek 1:6 (0:1)

 

Po domácí přesvědčivé výhře s Jablonnou v minulém týdnu čekal naše fotbalisty výlet na nechvalně proslulé hřiště do Bukovan. Hrací povrch nás zde opět nepřekvapil. Silně drnovaté hřiště s vysokou neposekanou trávou dávalo tušit, že fotbal se tu dneska hrát nebude. Museli jsme být obezřetní a koncentrovaní a snažit se utkání vyhrát takticky. Vzhledem k objektivní síle soupeře se nám ani na ostudnou domácí prohru s týmem Bukovan nevzpomínalo dobře a tak nebylo moc důvodů, proč se před zápasem na utkání těšit.

 

V brance i pro toto utkání zůstal čerstvě plnoletý David Luzum. Obrana nastoupila ve svém tradičním nejsilnějším složení. Akorát v záloze jsme se museli obejít bez Lukáše Uršice, nikoliv pohybem ale určitě technickou vyspělostí ho více než dobře zastoupil Ondra Vildman. Útočné duo Carlos Sánchez a Eda Špalek pak mělo úkol jediný, co nejdříve vsítit uklidňující góly, abychom se na tragickém hřišti nemuseli dlouho rvát o výhru.

 

Utkání pak začalo přesně podle předzápasových proklamací, naši hráči měli problém si nejen přihrát, ale často i skákající míč vůbec na svých kopačkách zkrotit. Těžko jsme se přes veškeré nepřesnosti dostávali k brance domácích, šance se nám také nedařilo si vytvářet. Naštěstí soupeř na tom byl obdobně, fotbal se prostě nehrál. Uklidnit se nám podařilo až ve 40.minutě, kdy nastřelený míč do vápna se štěstím tečoval Jenda Muller a poprvé rozvlnil síť bukovanské branky. Do kabin jsme šli za mírně optimistického stavu 0:1.

 

Druhá půle pokračovala ve stejných kolejích jako půle první. Bylo potřeba především potvrdit naše vedení a co nejdříve se přestat zaobírat soupeřem i tragickým terénem. V 55.minutě naštěstí přidal druhý zásah důrazný Petr Florián. Bylo zřejmé, že domácí nebudou mít síly s utkáním ještě něco udělat a naši hráči začali průběžně ještě více navyšovat skóre. Nebyl by to zápas, aby se netrefil Eda Špalek. Eda si svoji povinnost splnil v 70.minutě tvrdou střelou z úhlu. V 75. minutě přidal svůj druhý šťastný zásah Jenda Muller. V 80.minutě se pak prezentoval nádherným fotbalovým okamžikem nezdolný Vasil Kanchyi. Vasil si vysoký odražený míč zpracoval za vápnem na prsa a z první z 25 metrů přesně vymetl šibenici v brance domácích. Domácím se pak ještě podařilo zkorigovat, když David Luzum odmítl dárek k narozeninám v podobě čistého konta a špatným výběhem si pokazil jinak slušně odchytané utkání. Na konečných 6:1 upravil Fanda Macháček v samotném závěru utkání.

 

V utkání z Bukovany jsme navázali na velmi slušné jarní výkony. Je jen škoda, že jsme poztráceli tolik bodů na podzim, asi by nám i vzhledem k jarním výkonům slušela vyšší pozice v tabulce. V posledním utkání této sezóny hostíme za týden neoblíbeného soupeře z Pecerad. Budeme doufat, že se s námi v posledním zápase přijde rozloučit co největší počet fanoušků a doženou nás k poslední výhře této sezóny.

 

Sestava: Luzum - Fiala, Krejcárek, Kapal, Müller - Měchura, Florián, Vildman, Macháček - Sánchez (46.Kančij), Špalek E.

 

Kamil Krejcárek

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci