Derby se Soběhrdy se fotbalistům nepovedlo

 

Sokol Ostředek - FK Soběhrdy B 1:2 (1:1)

 

Tři týdny uplynuly od zápasu s Chocerady a čekalo nás druhé domácí jarní derby. Tentokrát se naši fotbalisté střetli se Soběhrdy. Tyto zápasy obyčejně doprovází velké emoce a touha obou mužstev neoblíbeného soka porazit, takže se dal očekávat lítý boj. Podzimní měření sil na hřišti v Soběhrdech dopadlo jednoznačným vítězstvím domácích 4:1. Naši fotbalisté tedy jistě s tímto vědomím a možná i s přetrvávajícím nadšením z výkonu v Křečovicích celý týden soustředili své myšlenky na toto utkání. Podpořit je přišla velmi slušná návštěva.

 

Pokud se týká optimální sestavy, tak jsme pro tento zápas z rodinných důvodů museli omluvit Láďu Fialu. Na pravého beka se tedy přesunul čistokrevný předstoper Jim Kapal a jeho místo před Kamilem Krejcárkem zaujal Roman Špalek. Záloha nastoupila ve svém tradičním složení s Florim a Lukášem Uršicem uprostřed a Zdeňkem Měchurou a Fandou Macháčkem na místech rychlých krajních záložníků. V útoku pak začal Tomáš Sadílek a Vasil Kančij.

 

Bohužel naši fotbalisté nevstoupili do utkání dobře a především v záložní řadě a v útoku se nám vůbec nedařilo držet míč. Kupili jsme nepřesnosti a místy byla neschopnost si přihrát na kratší vzdálenost nebo zpracovat míč do očí bijící. Naši fotbalisté byli v porovnání se zápasem v Křečovicích jako vyměnění. I v obraně jsme byli nedůrazní. Přesto se hned 9.minutě ve vyložené šanci ocitl Vasil Kančij, který ale sám na malém vápně gólmana hostí nepřekonal. V 11.minutě se po centru hostů vůbec nedomluvili Roman Špalek a Jim Kapal. Roman pouze prodloužil míč hlavou za sebe, kde byl soběhrdský Pavel Procházka důraznější než náš brankář a se štěstím dostal míč za Jirkova záda. Prohrávali jsme 0:1 a vepředu jsme se stále obtížně prosazovali. Ojedinělé brankové příležitosti spálil Fanda Macháček, když své samostatné úniky zakončil střelou do brankáře. Až ve 36.minutě měl Fanda konečně štěstí. Přihrávku z pravé strany proměnil z úrovně penalty střelou do levého horního růžku. Poločas tedy skončil výsledkem 1:1, což lze s ohledem na jeho průběh pokládat za štěstí.

 

V druhém poločase jsme se již dostávali do hry trochu více. Na rozdíl od soupeře, s jehož ojedinělými útočnými výpady si naše obrana s přehledem poradila. Bohužel jsme soupeři v 60.minutě umožnili zbytečným faulem zahrávat přímý volný kop ze vzdálenosti, která vybízela ke střele. Pavel Procházka se opřel do míče a Jirka Škvor neměl při jeho střele doprostřed brány čisté svědomí. Prohrávali jsme 2:1. Vrhli jsme všechny síly do útoku, ale naše střely nebyly absolutně nebezpečné. Útoky se tříštily o obranu soupeře, pohříchu končili nepřesnými přihrávkami, a když už jsme se dostali k vyloženým šancím, tak se nám nepodařilo ani z velkého závaru před bránou dopravit míč do sítě. Gól bychom asi nevsítili, ani kdyby se hrálo do půlnoci. V závěru jsme na rohové kopy chodili prakticky v celé jedenáctce, ale kýženého vyrovnání jsme se nedočkali.

 

Ve čtvrté minutě nastavení zapískal zmatený sudí Rogožan penaltu v náš prospěch. Hostující hráči se na něj sesypali jako vosy na med. V duchu fair-play se zachoval Kamil Krejcárek, který přiznal, že ta ruka byla jeho. Sudí tak penaltu odvolal.

 

Je třeba říci, že se nám vůbec nepodařilo navázat na bojovný výkon z utkání s Křečovicemi. Některým hráčům vůbec nesedli změny jejich tradičních postů. Jiní hráči se většinu zápasu hledali. Často jsme působili dojmem, že už chceme mít utkání za sebou, ať už skončí jakkoliv. Doufejme, že se příští týden v Úročnici dočkáme zlepšeného výsledku. Lehké to ale určitě nebude. Bohužel máme i dalšího zraněného, s kolenem odkulhal po půlhodině hry Jim Kapal.

 

Sestava: Škvor J. - Kapal (35.Vildman), Krejcárek, Špalek R., Müller - Měchura, Florián, Uršic, Macháček - Sadílek, Kančij (46.Sánchez)

 

Kamil Krejcárek + Marek Škvor

 


 

 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci