V zápase s Čerčany bodovat nešlo

 

Sokol Ostředek - Slavoj Čerčany 1:3 (1:2)

 

V sobotu odpoledne panovalo ideální počasí pro fotbal. Za slunečného počasí byla na lídra soutěže z Čerčan zvědavá slušná návštěva, kterou ale téměř nenavýšili hostující fandové. Asi věděli proč?! Všichni se těšili na pěkný fotbal. Proti byl však pan sudí Murgač, který ze zápasu udělal bramboračku a evidentně si nepřál, aby náš tým bodoval.

 

Naši začali slibně. Již ve třetí minutě se do šance dral Eda Špalek, ale jeho střela mířila vedle. Za minutu napřáhl Ondra „Akademik“ Vildman z hranice vápna a jeho pěknou střelu vytáhl čerčanský gólman s námahou na tyč. Ve snaze o dorážku byl Eda evidentně faulován ve vápně, ale píšťalka sudího zůstala němá.

 

V 16.minutě bohužel udeřili hosté. První střela ještě skončila na tyči, obrana ale nedokázala zareagovat a opakovaný pokus hostujícího hráče již skončil v naší síti. Nicméně jsme nesložili hlavu a snažili se vyrovnat, což se podařilo již za 6 minut. Eda se probojoval do vápna, kde byl faulován a nařízený pokutový kop se štěstím proměnil Petr Florián.

 

Ve 30.minutě letěl směrem k čerčanské brance vysoký centr. Do souboje o balón šel Eda s vyběhnuvším hostujícím gólmanem, který míč vyboxoval, ačkoliv byl již mimo velké vápno. K údivu fanoušků, kteří měli zákrok z tribuny jako na dlani, sudí čerčanského gólmana nevyloučil a naopak udělil Edovi žlutou kartu za protesty.

 

K naší smůle chybovala ve 33. minutě obrana po druhé a soupeř se pohodlně ujal vedení. Hned při protiútoku měl vyrovnání na noze Lukáš Uršic, který z malého vápna poslal slabou střelu jen do gólmana.

 

Do druhé půle nastoupili naši s odhodláním srovnat, ale bylo evidentní , že proti nim stojí i rozhodčí. Bohužel v 75.minutě neudržel Eda nervy na uzdě a vykoledoval si druhou žlutou a musel do sprch. Pokud by byl ale sudí férový, tak v té době by již Čerčany musely mít dávno dva vyloučené – gólmana a desítku Hofingera, kvůli kterému nedohrál Jim Kapal a který velmi tvrdě zajížděl i do dalších našich hráčů.

 

Aby toho nebylo málo, tak si o minutu později v souboji o míč poranil pravé koleno Pepa Šilhavý a musel odstoupit. Nedělní vyšetření bohužel ukázalo, že je to vážnější než se čekalo – natržený nebo přetržený křížový vaz a pro Pepu jarní sezóna skončila.

 

Ani v početním oslabení nehodili naši fotbalisté flintu do žita. Ke střele ve vápně se dostal Akademik, ale zblokovaná střela skončila těsně vedle a nekopali jsme ani roh.

 

Ještě blíže ke gólu byl v 86.minutě Carlos Sanchez, přehodil i vyběhnuvšího ochránce čerčanské svatyně, ale míč se stočil těsně mimo prázdnou branku. Z protiútoku do otevřené obrany hosté skórovali potřetí.

 

Zápasu by slušela remíza. Nebyl znát rozdíl mezi prvním a desátým týmem tabulky. Pánové na OFS by měli rovnou vyhlásit Čerčany jako postupujícího, aby Čerčany ostatním nekazily radost z fotbalu. Je zbytečné takové zápasy hrát, jen jsou všichni otrávení a naštvaní.

 

Příští sobotu hrajeme na větrné hůrce v Křečovicích, kde se nám tradičně nedaří. Vzhledem k zraněním a očekávanému trestu pro Edu bude asi dosti komplikované vůbec sestavit jedenáctku.

 

Sestava: Škvor J. – Fiala, Florián, Kapal (60.Sanchez), Müller – Měchura, Uršic, Kančij, Šilhavý (76.Špalek R.) – Vildman, Špalek E.

 

Text a foto: Marek Škvor

 


 

 

 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci