Stolní tenisté vyrazili o Velikonocích na dva turnaje

 

Naši stolní tenisté vyrazili o velikonočním víkendu na dva turnaje - v sobotu 26.března do Divišova a v neděli 27.března do Krusičan.

 

O zlatou pomlázku - 26.3. - Divišov

 

Ostředecké barvy reprezentovali Petr Stanovský, Jura s Roman Žydykovi. Hráči byli rozděleni do 8 skupin po 4 hráčích, přičemž 2 byli nasazení.

 

Jura vyfasoval ve skupině V.Bošinovou, reprezentantku Vlašimi, hrající 1.ženskou ligu, kterou potrápil, především díky svému materiálu, nicméně nakonec ve 3 setech podlehl 2:1. Dalším Jurovým soupeřem byl Jarda Vlk z Divišova. Tentokrát si s ním Jura poradil, stejně jako na předchozím ročníku turnaje, 2:0. K poslednímu utkání základní skupiny nastoupil Jura proti týneckému J.Cvanigovi. Jura nezaváhal a soupeře z OP3 přehrál 2:0. Díky 2 výhrám a 1 porážce Jura pokračoval dále do “hlavního pavouka”.

 

Romanova základní skupina čítala J.Jarolíma z Týnce, M.Srba ze Sázavy a Sedláčka z Čechtic. V úvodním utkáni s Jarolímem Roman nezaváhal a vyhrál 2:0. Následoval M.Srb, kde se našemu borci opět zadařilo a soupeře přehrál 2:0. Vítěznou “mini sérii” Romana ovšem ukončil Sedláček. První tři hráči ve skupině měly shodné sety i vzájemné zápasy a tak se ještě odehrál miniturnaj každý s každým na malý set do 6. Roman opět porazil Srba 6:4, nicméně podlehl Sedláčkovi 2:6 a tak nepostoupil do “hlavního pavouka” o 2 míčky a pokračoval dále v “pavoukovi útěchy”.

 

Do skupiny k Petrovi byli přilosováni Zdeněk Kříž z Neveklova, Petr Muller ml. z Divišova a sázavský J.Šteflíček. V neveklovsko-ostředeckém klání měl více navrch Zdeněk, kdy uhrál Petra 2:0. Poté Petr nastoupil k zápasu s P.Mullerem mladším a tentokrát už si Petr se soupeřem poradil a zvítězil naopak on 2:0. Závěrečné klání skupiny se odehrálo ve složení Petr Stanovský - Jiří Šteflíček. Zde bohužel Petr neobstál a podlehl 2:0 a dále pokračoval v “pavouku útěchy”.

 

V pavoucích nastoupili k zápasům Jura proti sázavskému M.Srbovi z Romanovy skupiny, Roman naopak proti J.Cvanigovi ze skupiny od Jury a Petr se utkal s mladším Pekárkem. Jurovi se nepodařilo v těsné pětisetovce přehrát Srba a tak pro něj tímto zápasem turnaj skončil. Romanovi se proti Cvanigovi vůbec nedařilo a stejně jako pro Juru pro něj tímto turnaj skončil, avšak s rozdílem výsledku zápasu 0:3. Petrovi se úvodní zápas pavouka útěchy vydařil, když si poradil s M. Pekárkem ml. 3:0 a postupoval do dalších bojů. V následujícím zápase vyšel na Petra opět Pekárek, ovšem tentokrát starší- Petrovi se už nepodařilo zopakovat minulé vítězství, a tak po prohře 0:3, byl pro něj turnaj taktéž ukončený.

 

Krusičanská čtyřka - neděle - 27.března

 

Turnaje čtyřher v Krusičanech se zúčastnilo 11 dvojic, přičemž 2 z nich byli ostředecké - Petrové Stanovský a Styblík a Jura s Romanem Žydykovi. Hrálo se systémem každý s každým, kdy pak postupovalo do “play-off” 8 nejúspěšnějších dvojic.

 

Každé duo tedy odehrálo minimálně 10 zápasů. Petrové, si shodně s druhou naší dvojicí, poradili 3:0 s oběma dvojicemi ze Smilkova. Poté, opět shodně s druhou naší dvojicí, porazili 3:2 domácí Kašpárka s Ptáčníkem, avšak Jura s Romanem navíc přehráli Petry a duo z Týnce 3:0.

 

Po “základní skupině” tedy měli Petrové na kontě 3 výhry (2x Smilkov + Kašpárek a Ptáčník) a Jura s Romanem 5 vítězství - 2x Smilkov, Kašpárek + Ptáčník, Petrové a Týnec.Tím se tedy Petrové umístili na 8.pozici a druhá naše dvojice na místě 6, což znamenalo, že obě dvojice pokračovali dál v soutěži. Ve čtvrtfinálových zápasech nastoupily Petrové proti pozdějším finalistům - domácím “Jahodám” (Ludkovi a Martinovi Jahodovým) a Jura s Romanem proti jejich finálovým soupeřů - olbramovickým Trázníkovi s Zimermanem. Jak již bylo předznamenáno, obě naše dvojice podlehly svým soupeřům, a tak pro ně turnaj skončil. Turnaj nakonec, po dramatické pětisetovce, ovládla dvojka z Olbramovic - Trázník, Zimerman.

 

Roman Žydyk

 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci