Stolní tenisté vyhráli v Krusičanech i Teplýšovicích

 

Naši stolní tenisté se výhrou ve středeční dohrávce v Krusičanech udrželi ve hře o záchranu a soupeře poslali na poslední místo tabulky. K druhé výhře v sezóně výrazně pomohla nová posila – Míra Janata, který hrával extraligu, 3.ligu za Sázavu a pak v Německu. Vyhrál suverénně všechny čtyři zápasy plus čtyřhru s Petrem Stanovským. Roman Žydyk vyhrál rovněž všechny tři utkání , do kterých nastoupil. Dva body přidal Marek Škvor ml. a bodíkem přispěli ke konečnému zdaru Jura Žydyk a Petr Stanovský. Jelikož jsme Krusičany porazili i doma, máme s nimi lepší bilanci vzájemných zápasů. Na zápas se přijel podívat i šéf STK pan Souček, s jehož Týncem se rovněž pereme o záchranu.

 

Náš tým si věřil i ve čtvrtečním domácím zápase proti Benešovu. Benešáci ovšem nic nepodcenili a poslali do Ostředku velmi silnou sestavu, asi již byli o nasazení Míry Janaty informováni. Před čtyřhrami naši zataktizovali a riskli nasazení dvojky Míra/Petr proti silnější sestavě hostů a Marek s Pepou Lemberkem se postavili Ottlovi se Schusterem. Risk bohužel kýžené dvě výhry nepřinesl, ba naopak se dvakrát radovali hosté.

 

Míra dle očekávání získal čtyři body , i když nová akvizice Benešova Ježo ho hodně zlobil. Ježo se ukázal zcela nad síly zbylých našich hráčů. Roman si s přehledem poradil s Ottlem i Schusterem. Škoda, že v pěti setech prohrál s mladým Černým, který je na soupisce benešovského béčka v krajské soutěži. Pepa přehrál Ottla. Jen Marek vyšel naprázdno, i když byl blízko k výhře nad Černým. V pátém setu neustále udržoval dvoubodové vedení. Až za stavu 9:8 míček, který směřoval za stůl lehce drbnul o hranu stolu a místo dvou mečbolů, tak soupeř srovnal a při svých dvou podání zápas otočil.

 

Přes silnou sestavu Benešova nakonec remíza nebyla nereálná. Po 16.kolech patří našim 11.místo se stejným počtem bodů jako má desátý Týnec, se kterým ale máme lepší vzájemnou bilanci. Deváté Heřmaničky, kam jedeme v posledním kole mají o dva body více. Dá se předpokládat, že situace bude velmi zamotaná. K jistotě záchrany nemusí stačit ani výhra v Heřmaničkách, chtělo by to překvapit někoho ze silnějších soupeřů. Třeba již ve středu 10.2. v předehrávce ve Voticích, kde ale budeme hrát bez Míry.

 

V pátek si béčko v silné sestavě smlslo v derby na rivalovi z Teplýšovic a to dokonce na jeho domácích stolech v Čeňovicích. Základ byl položen již ve čtyřhrách, kdy si Jura Žydyk s Pepou Lemberkem i Marek Škvor ml. s Jindrou Nenáhlem hladce poradili se svými soupeři a poslali nás do vedení. Ve dvouhrách čtyři body vybojoval Pepa. Jura s Jindrou si připsali tři výhry a jeden bodík získala Janča Krejcárková, která vzhledem k problémům s autem dorazila později a tak musel na čtyřhru na rychlo dorazit Marek.

 

Krusičany B – Sokol Ostředek 6:12

 

Sokol Ostředek – Stolní tenis Benešov E 7:11

 

Sokol Teplýšovice B – Sokol Ostředek B 5:13 

 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci