Z Lešan jsme si přivezli bůra

 

Sokol Lešany - Sokol Ostředek 5:0 (4:0)

 

Do Lešan odjížděli naši fotbalisté psychicky posílení o dvě výhry z posledních zápasů i s vědomím stále se zlepšujících výkonů. Bohužel, jak už to bývá při odjezdu na venkovní zápasy zvykem, bylo opět velkým problémem složit tým. Oproti minulému zápasu jsme postrádali Ondru Vildmana, Fandu Nerada, Romana Špalka a Vasila Kančije. Nakonec jsme odjížděli ve dvanácti lidech, když jsme museli na poslední chvíli opět povolat čtrnáctiletého Matěje Hampla. Premiéru v útoku si tak v základní sestavě odbyl Carlos Sánchez. Obrana doznala pouze kosmetické změny, když se Kamil Krejcárek vrátil na své místo stopera a Jim Kapal si stoupl před něj. Ve středu zálohy se pak po jedno zápasové pauze objevil opět Petr Florián.

 

Na velmi kvalitní trávník v Lešanech proti nám vyběhl mladý tým soupeře. Již záhy po úvodním hvizdu bylo jasné, že proti velmi dobře se pohybujícímu a agresivně hrajícímu soupeři to bude mít naše lepená sestava skutečně obtížné. Bohužel jsme nedokázali podržet v útoku vůbec míč a náš střed zálohy také v první polovině poločasu nepůsobil příliš kompaktním dojmem. Na naší obranu se tedy valil jeden útok za druhým. Naši hráči nestačili soupeři v rychlosti, agresivitě, nasazení, fotbalovosti, vyrýsovanosti postav, vlastně téměř v ničem. První dvě šance Lešan ještě stačil brankář Jirka Škvor výtečně zlikvidovat. Ve 25.minutě jsme ale již inkasovali, když se domácí útočník, který očividně tráví v posilovnách víc času než je zdrávo, obtočil ve vápně okolo Fandy Macháčka a z úhlu prostřelil Jirku Škvora. Za dalších pár minut bylo ještě hůře. Mladý záložník Lešan ve vápně šikovně přepadl přes nohu stojícího Kamila Krejcárka a rozhodčí pískl penaltu. Tu soupeř s přehledem proměnil. Hlad po gólech byl na domácích hráčích opravdu vidět. Do poločasu jsme kvůli velmi slabému důrazu okolo našeho pokutového území inkasovali ještě dvakrát. Do kabin se šlo za stavu 4:0 a vzhledem k průběhu poločasu opravdu hrozilo, že si naši hráči mohou odvézt z Lešan velmi nelichotivý výsledek. V kabině si tak museli vzít důraznější slovo někteří zkušenější hráči.

 

V druhém poločase se nám podařilo již se soupeřem celkem držet krok. Zejména protože soupeř zvolnil tempo a Eda Špalek se přesunul do útoku, kde se mu dařilo zaměstnávat lešanskou obranu. Naši hráči o poznání více bojovali, bylo však zřejmé, že na pomýšlení na výraznou změnu výsledku z naší strany to určitě nebude. Do konce zápasu jsme inkasovali v samém závěru jenom jeden gól, což lze vnímat v porovnání s prvním poločasem jako úspěch.

 

Objektivně je třeba říci, že naši hráči v této sestavě v Lešanech na lepší výsledek neměli. Pokud nepřidáme na agresivitě a důrazu, jistě se nemůžeme měřit s předními týmy tabulky a je nutno dodat, že Lešany mají v tabulce pouze o bod více než my. Rozdíl mezi oběma mužstvy byl však markantní. Soupeřovi obránci určitě po zápase nebyli tak pokopaní jako obránci naši a to bychom především měli pro příští zápasy zlepšit. Fotbal ve IV.třídě už dávno nejde hrát profesorsky s tím, že budeme spoléhat na to, že jsme kdysi hráli vyšší soutěže a že si zápasy v klidu uhrajeme. Budíček, pánové! Příští kolo o posvícenské sobotě hostíme doma předposlední Zaječice. Je třeba se zlepšeným výkonem opět odrazit k lepším fotbalovým zítřkům.

 

Sestava: Škvor J. - Fiala, Krejcárek, Kapal, Müller - Měchura, Florián, Špalek E., Macháček - Zikmund, Carlos Sánchez (55. Hampl)

 

Napsal: Kamil Krejcárek

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci