Do Ostředka se vrací vítězná nálada, odnesl to Neveklov

 

Sokol Ostředek - Sokol Neveklov B 5:1 (1:1)

 

První říjnová sobota se opět v Ostředku nesla ve znamení fotbalu. Nejen krásné podzimní počasí, ale jistě i první výhra našich fotbalistů z minulého kola v Přestavlkách, přilákaly do našeho fotbalového stánku početnou návštěvu. Hlavní zápletkou tohoto zápasu bylo, zda se našim hráčům podaří udržet stoupající tendenci jejich výkonu z poslední doby. I když soupeř Neveklov B, který se po šesti kolech krčil s dvěma body na dně tabulky naší skupiny, dával tušit, že by tato zápletka mohla být rozklíčována poměrně záhy.

 

K dlouhodobým marodům se pro tento zápas přidal Petr Florián, který se z osobních důvodů nemohl zúčastnit. Na druhou stranu se po zranění kotníku do sestavy vrátil Kamil Krejcárek a zařadil se vedle Ondry Vildmana do středu záložní řady. Již před zápasem bylo zřejmé, že tato dvojice nebude udivovat svým pohybem a rychlostí, ale spíše rozvahou a schopností rozehrát balón. Stoperská dvojice Kapal - Kančij, která se osvědčila v minulém utkání, zůstala nezměněna. V útoku od začátku nastoupilo úderné duo bratří Špalků.

 

Hned po úvodním hvizdu zatlačili naši fotbalisté soupeře, který nastoupil pouze v deseti hráčích, před bránu. Bohužel jsme se od začátku celkem nesmyslně snažili překonat hostující obranu za pomoci nakopávaných balónů, které soupeřovi beci pohodlně odvraceli. Naši střední záložníci nebyli příliš využiti a hra spíše směřovala do stran, kde jsme se pomocí křížných pasů snažili nacházet nabíhající krajní záložníky Zdendu a Machyho. Až když jsme se pokusili hrát trochu po zemi, tak začaly přicházet šance. Bohužel Machy se nedokázal prosadit sám před brankářem a slabá střela Kamila Krejcárka z hranice vápna nemohla strážce neveklovské svatyně také vyděsit. Machy si pak vybral ještě jednu trestuhodně zahozenou šanci, když po přihrávce od Edy Špalka sám před bránou zbytečně zastavoval míč a nedokázal ho již dopravit do brány. Radovat jsme se mohli ve 25. minutě. Eda Špalek se postavil k zahrávání standardní situace z rohu vápna a místo avizovaného centru zvolil přímou střelu na bránu, kde nachytal hostující brankáře v nedbalkách. Vedení nám však nevydrželo dlouho. Vasil Kančij nesmyslně fauloval ve vápně hostujícího útočníka a penaltu soupeř s přehledem proměnil. Bylo to 1:1 a naši fotbalisté opět rezignovali na svoji hru a zbytečně nakopávali míče dopředu. Ve 44.minutě jsme se mohli dostat opět do vedení, Eda Špalek vracel zdánlivě ztracený míč před bránu, kde ho dobíhající Kamil Krejcárek nedokázal v jasné pozici ve skluzu dostat za záda brankáře Neveklova. Do kabin se šlo tedy za stavu 1:1, ale jak už je u našich fotbalistů zvykem, měli jsme vést po prvním poločase jasným rozdílem.

 

Do druhého poločasu vystřídal Vasila nadějný mladíček Honza Dvořák. Hlavním pokynem z poločasové přestávky bylo dát rychle gól a zlomit odpor soupeře. To se našim fotbalistům povedlo naštěstí velmi rychle. Ve 47.minutě zahrál Eda Špalek z rohu přízemní střílený centr, na bližší tyč si naběhl Kamil Krejcárek a z voleje umístil míč přesně k tyči. A gól to byl opravdu zlomový. Neveklov přestal stíhat a do 61.minuty se dvakrát stačil prosadit pěknými střelami Fanda Macháček. V 66.minutě jsme se pak v Ostředku a asi i v celém kraji dočkali velké premiéry, když v našem dresu poprvé vyběhla na trávník exotická posila ze Salvadoru Carlos Sanchéz. Je nutno podotknout, že málokterý okresní tým se může chlubit scautským oddělením s prsty sahajícími až do Střední Ameriky. Věřme, že se Carlosovi bude na benešovských trávnících dařit. Do zápasu se dostal celkem rychle a svým pohybem dělal neveklovské obraně starosti. Do konce zápasu se skóre měnilo už jenom jednou, když na 5:1 zvýšil v 69.minutě Eda Špalek.

 

Dobrou zprávou, kterou přinesl tento zápas, je, že naši fotbalisté v sobě po velmi rozpačitém začátku sezóny konečně zase našli chuť vítězit. Je jenom dobře, že se již dostáváme z příček, které opravdu nelichotily tradici ostředeckého fotbalu. Neveklov nás sice neprověřil do takové míry, všechny góly ale padly po našich vypracovaných akcích, což je dobré znamení. Výborně zahrál Eda Špalek, který měl prsty snad ve všech gólech. Fanda Macháček v druhém poločase napravil spálené tutovky z poločasu prvního a je také třeba jej pochválit. Výborně se jeví i mladý Honza Dvořák. Držme chlapcům palce, aby se jim takto dařilo i v dalších zápasech. Za týden zajíždíme do Lešan, kde jistě lze čekat velmi složité utkání. 

 

Sestava: Škvor - Fiala, Kapal, Kančij V. (46.Dvořák), Müller - Měchura (80.Luzum), Krejcárek (66.Carlos Sánchez), Vildman, Macháček - Špalek E., Špalek R. (24.Nerad)

 


 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci