Fotbalisté stále bez výhry, s Úročnicí jen remizovali

 

Sokol Ostředek - TJ Úročnice B 2:2 (1:0)

 

O slunné zářijové sobotě zavítali do Ostředka fotbalisté Úročnice B. Náš fotbalový tým vstupoval do tohoto utkání z posledního místa v tabulce, kde se usídlil po katastrofálním vstupu do nové sezóny. V hlavách fotbalistů byl možná ještě nepovedený zápas na půdě Soběhrd, kde výkon z naší strany bohužel nesnesl měřítka ani pralesní ligy. Hlavním úkolem pro tento zápas tedy bylo rychle se oklepat a vzpomenout si na výkony z minulé sezóny, protože pravdou je, že naši fotbalisté fotbal hrát umějí, jenom to chce dokázat na hřišti. Jelikož vinou mnoha zranění máme k ideální sestavě stále ještě daleko, bylo potřeba začít bojovat opravdu jako tým.

 

Fotbalisté obou týmů se bohužel před utkáním museli vyrovnat se skutečností, že na zápas nebyl delegovaný rozhodčí. S touto novinkou přišla OFS před sezónou z důvodu nedostatku rozhodčích. Role hlavního rozhodčího se nakonec zhostil Martin Novák a všichni jsme mu drželi palce, aby utkání proběhlo v klidu.

 

V prvním poločase naši fotbalisté rozhodně nevypadali na to, že by se měl opakovat bezkrevný výkon především z venkovních utkání. Chlapci srdnatě bojovali a snažili se o kombinační fotbal, což jim umožňoval vlažně hrající soupeř. Petr Florián ve středu zálohy svou bojovností dokázal strhnout i ostatní a začínali jsme si vytvářet první šance. Dokázali jsme se s přehledem prosazovat přes děravou obranu hostí, pohříchu jsme ale vytvořené šance opět neproměňovali. Eda Špalek samostatný útok nezakončil, jeho bratr Roman poté tváří v tvář brankáři překopl branku, po rohu hlavičkoval Jenda Muller, bohužel vše bez gólového efektu. Až v 43.minutě velmi dobře hrající benjamínek Honza Dvořák z pravé zálohy krásně nacentroval před bránu a Eda Špalek nadvakrát překonal brankáře hostí. Do kabin jsme šli tedy za stavu 1:0. Je však třeba říct, že vedení o čtyři góly po poločase bylo v silách našeho mužstva a tato nekoncentrovanost v zakončení nás mohla ještě mrzet.

 

V druhém poločase začalo být záhy jasné, že dovést utkání do vítězného konce bude ještě složité. Našim fotbalistům se nedařilo pokračovat v přímočarém fotbale z první půle a začali jsme kupit chyby a nepřesnosti. Když se k tomu všemu přidal ještě nedůraz ve vlastní šestnáctce, čehož hráči Úročnice dokázali využít, prohrávali jsme v 82.minutě 2:1. V 85.minutě se bohužel stalo to, čeho se většina z nás před zápasem obávala. Již tak ostré utkání s množstvím tvrdých soubojů dostalo své vyvrcholení. Hosté zahráli chybně ofsajdovou past a Eda Špalek se řítil sám na brankáře Úročnice. Martin Novák správně ignoroval praporek asistenta Úročnice, který ostatně měl po celý zápas spoustu nesmyslných signalizací. Eda Špalek obešel brankáře a dovezl míč do sítě. Úročnický brankář bohužel celou situaci neunesl a Edu surově skopl a zákonitě měl jít ven. Martin Novák možná ani nevěděl, že má pravomoci k tomu udílet karty, a tak se celá situace zvrhla ve strkanici hráčů, do které se nesmyslně zapojil i náhradník Ota Šimáček z lavičky a protože na ukazateli naskočila 90.minuta, zápas raději ukončil. Je očividné, že OFS rozhodnutím nedelegovat do nejnižších soutěží rozhodčí opět značně přispěla k celkovému rozkladu amatérského fotbalu. Fotbal, který by se na nejnižších úrovních měl hrát pro radost, dostává punc nebezpečné zábavy, kde budou vzájemné půtky a inzultace hrozit každý zápas, kam se nedostaví rozhodčí. Je logické, že týmy nemohou unést psychologickou výhodu a nevýhodu při vědomí, že jeden z týmů má "svého" rozhodčího. Tohle OFS nezvládla!

 

Na závěr je třeba poděkovat Martinovi Novákovi, který se role rozhodčího zhostil s vervou a odvahou. Velmi dramatický závěr zápasu zvládl velice dobře a budeme doufat, že ho tato zkušenost pro příště neodradí a bude ochoten nám pomoci. 

 

Sestava: Škvor J. - Fiala, Vildman, Kapal, Müller - Dvořák, Měchura, Florián, Macháček - Špalek E., Špalek R. (81.Nerad)

 

Autor: Kamil Krejcárek


 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci