Z Bukovan přivezli naši fotbalisté všechny body

 

V sobotu 11.4. zajížděli ostředečtí fotbalisté na půdu mužstva z Bukovan. Na podzim naši borci porazili Bukovany doma 6:1 a vzhledem k tomu, že z ideální sestavy vlastně chyběl pouze Pepa Šilhavý a gólman Jirka Škvor, dalo se předpokládat, že by utkání mohlo mít jednoznačný průběh. "Hřiště" v Bukovanech sneslo veškerá nelichotivá označení a není divu, že se v téhle vesnici po dlouhá léta hraje pralesní liga. Velmi tvrdý a nerovný povrch hřiště, které bylo zhusta porostlé podbělem a sedmikráskami, činil našim technicky vybaveným hráčům velké problémy a po většinu zápasu bylo jejich hlavní starostí, jak zkrotit skákající míč či pokusit se dát rovnou přihrávku po zemi.

 

Počátek zápasu vypadal přesně dle všech parametrů čtvrté třídy. Hrál se statický fotbal, kdy naším hráčům stačilo snažit se držet míč a soupeř měl problémy hlavně sám s vlastní kvalitou. Naši fotbalisté se postupem času dostávali k zakončení a vlastně se jen čekalo, kdy dáme první gól. Ten přišel cca ve 20.minutě, kdy Eda Špalek u rohového praporku obešel domácího obránce a naservíroval míč před bránu Petru Floriánovi, pro kterého již nebyl problém zakončit. Vedli jsme 1:0. Za dalších 10 minut už to bylo po penaltovém zákroku na Lukáše Uršice 2:0. Úspěšným exekutorem byl Eda Špalek. Utkání se dále odehrávalo v poklidném duchu, naši drželi míč, David Luzum se v bráně nudil a naše obrana se stále ještě nezpotila. Domácí hrozili pouze dlouhými balóny ze standardních situací. Po jedné takové standardní situaci fauloval ve vápně Milan Škvor a výhodu pokutového kopu dostali i domácí. Bukovanský hráč poslal Davida Luzuma na druhou stranu a s přehledem proměnil. Před koncem poločasu se skóre měnilo ještě jednou, když Eda Špalek využil zaváhání stopera domácích. Do šaten se tedy šlo za stavu 3:1 pro nás.

 

V průběhu druhého poločasu se toho moc nedělo. Naši borci se opět snažili více držet míč, což se jim na hrbolatém terénu více či méně dařilo. Náznaky hezkých kombinací ale končily nepřesnými přihrávkami nebo nepřesným zakončením. Domácí hráči se k vážnějším situacím moc nedostávali a tak postupem času rezignovali na fotbalovost a vrátili se opět k tomu, v čemž jsou zřejmě na domácím "pažitu" silní, tedy dlouhým nákopům na své útočníky. Naše obrana si zpočátku s těmito nákopy věděla rady, postupem času jsme ale měli stále větší problémy tento způsob hry eliminovat a vrátit se zpět k vlastní hře. Rezignace na fotbal a taktika totální destrukce nám vůbec nesvědčila a přestal se hrát fotbal i z naší strany. Domácím se pak 10 minut před koncem podařilo snížit na 3:2, když David Luzum neudržel centrovaný míč a domácí útočník pohodlně vsítil gól. V samém závěru po menším tlaku domácích, zbytečném přímém kopu z hranice vápna po faulu Jendy Mullera a sérii rohových kopů, se poprvé v zápase začala potit i naše obrana. Vítězství jsme však uhájili a sprchovat se tak po zápase mohli všichni :-).

 

Sestava: Luzum - Eichler, Krejcárek, Kapal, Muller - Měchura, Škvor, Uršic, Florián - Horák, Špalek

střídal: Nerad F., Fiala

 

Autor: Kamil Krejcárek


 

 

Foto: Jitka Hanibalová

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci