Stolní tenisté zahájili nový rok porážkami

 

Po krátké vánoční pauze zahájili v pátek oba naše stolně-tenisové týmy odvetnou část sezóny.

 

Béčko přivítalo doma lídra soutěže z Heřmaniček, který dosud všechny zápasy vyhrál- Naši soupeři vzdorovali, ale i tak zápas skončil prohrou 3:15.

 

Áčko čekalo důležité derby v Divišově. Náš tým na soupeře, aktuálně třetí tým tabulky ztrácel, jen dva body a v případě výhry by se mohl před domácí dostat. Naopak domácí chtěli našim oplatit porážku 12:6 z prvního kola, a tak postavili svou nejsilnější sestavu. Našemu týmu chyběl kvůli pracovním povinnostem Petr Stanovský.

 

Úvod vyšel našim na jedničku. Vyhráli obě čtyřhry - Žydyci porazili Müllery 3:1 a duo Vosátka/Škvor přehrálo 3:0 Zárubu s Obešlem.

 

Oba úvodní zápasy první série dvouher se nejprve vyvíjeli dle našich představ. Roman Žydyk měl navrch s Müllerem ml., vedl 2:1 na sety a ve čtvrtém již 7:3, ale soupeř zápas otočil. Jura Žydyk vyhrál nad starším Müllerem první set a v dalším měl tři setboly, aby zápas ztratil 1:3. Martin Vosádka se pral s Obešlem, ve čtvrtém setu měl za stavu 1:2 setbol a mohl si vynutit pátý set, bohužel ho nevyužil a set nakonec ztratil. Bod tak v této sérii získal jen Marek Škvor, který v pohodě upinkal Zárubu 3:0 na sety. Přes nadějný průběh byl stav po této sérii jen 3:3.

 

Druhá série se našim nevyvedla, všechna utkání prohráli, ačkoliv to byly prohry velmi těsné. Jura Žydyk prohrál s mladším Müllerem 0:3, ale první set byl 14:16 a další 13:15. Marek Škvor prohrál rovněž 0:3 s Obešlem, když první a třetí set byl 10:12. Nečekala se prohra Romana Žydyka se Zárubou. Domácí tedy našim po druhé sérii utekli na 7:3.

 

První dvouhry třetí série přinesly našim naději- Jura Žydyk si bez problémů poradil se Zárubou a Roman Žydyk vybojoval bod v pětisetové bitvě s Obešlem. Škoda, že Marek Škvor pokazil téměř vyhraný zápas s Müllerem starším. Vyhrál první dva sety, ale soupeř dokázal srovnat krok. Pátý se vyvíjel v prospěch našeho hráče - vedl 5:1, 7:2, 8:4, pak ještě 9:7. V závěru Marek Škvor selhal a neuhrál ani míček. Soupeř v setu prvně vedl až za stavu 10:9 a bohužel hned první mečbol využil. Domácí tak měli po třech sériích jistotu remízy, vedli 9:5.

 

Jura Žydyk výhrou nad Obešlem ještě podržel naše šance, ale prohra Romana Žydyka s Müllerem st- dala zápasu definitivu. Zápas nakonec skončil 12:6, vzájemná bilance z obou zápasů je tedy naprosto vyrovnaná.

 

V dalším kole si divišovskou sokolovnu vyzkouší béčko. Áčko přivítá silné Olbramovice. Zápas se určitě nebude hrát v pátek 9.1., bude přeložen. Termín se řeší, navrhnuta je středa 14.1. od 19h.

 

Sokol Ostředek B - Sokol Heřmaničky 3:15

 

Sokol Divišov B - Sokol Ostředek A 12:6

 

 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci