Stolní tenisté vydřeli nejtěsnější výhru nad nováčkem z Bystřice

 

V pátek hrálo naše stolně-tenisové áčko domácí duel proti SK Bystřice. Papírově se mělo jednat o snadnou záležitost a vypadalo to tak i po čtyřhrách. Duo J. Žydyk/ M.Škvor snadno smetlo bratry Jendelovi a dvojice Krejcárková/Vosádka v pětisetové bitvě přetlačila Jiráska se Šachem (v pátém setu odvrátili za stavu 8:10 dva mečboly, aby ho vyhráli 12:10).

 

V první sérii vystrčili hosté růžky a srovnali na 3:3, když naši nezvládli ani jednu ze tří pětisetových bitev. Vyrovnaný stav byl i na konci druhé a třetí série. Rozhodnout tedy musela až ta závěrečná.-

 

Marek Škvor nejprve, přes ztrátu prvního setu, přehrál Šacha. Martin Vosátka však nedokázal bodovat ani ve svém posledním zápase a bylo to 8:8. Střídající Roman Žydyk ovšem porazil D.Jendeleho a bylo jasné, že máme před posledním mačem jistou alespoň plichtu. Jura Žydyk nedal F.Jendelemu šanci a vybojoval pro nás desátý, tedy vítězný bod.

 

Áčko tak vydřelo nejtěsnější výhru, a to zejména díky Jurovi Žydykovi, který neztratil ani set. Na půl úspěšný byl Marek Škvor, který si ale nedokázal poradit s podáním obou bratrů Jendelů a shodně s nimi prohrál 2:3. Zklamáním a velkou komplikací byl nulový zisk Martina Vosádky ve dvouhrách. Potěšil naopak bodový zisk Janči Krejcárkové.

 

Naši se díky výhře posunuli na třetí příčku tabulky OP4.

 

Béčko hrálo ve stejném termínu derby s Teplýšovicemi B v jejich herně v Čeňovicích. Naši se drželi dobře, uhráli 5 bodů a ještě třikrát ztratili pětisetové zápasy. Naše body uhráli Petr Styblík 2, Venca Ryšavý, David Luzum a Richard Kotil.

 

Sokol Ostředek A – SK Bystřice 10:8

 

Sokol Teplýšovice B – Sokol Ostředek B 13:5

 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci