Ostředecký nohejbalový turnaj

 

V sobotu za příjemného slunečného počasí uspořádala TJ Sokol Ostředek již třetí ročník nohejbalového turnaje trojic. Letošního klání se zúčastnilo 8 týmů, které byly rozděleny do dvou základních skupin. Los tomu tak chtěl, že se v jedné skupině potkaly všechny ostředecké trojice a ve druhé pak hosté. Vítězové skupin postoupili přímo do semifinále, druhé a třetí týmy se utkaly křížem ve čtvrtfinále.

 

Ještě než vypukly boje o medaile, utkaly se poslední trojice ze skupin v zápase o 7.místo. V souboji tradičních účastníků turnaje - domácí FC Holubárny a benešovských Radioaktivních jitrnic, se po velkém boji radoval tým z Benešova(10:8, 6:10, 5:10).

 

První čtvrtfinále mezi ostředeckými Sousedy a Šachisty Týnec (vítěz turnaje z r. 2011) bylo jednoznačnou záležitostí týneckých hráčů (3:10 a 7:10). O překvapení se postarali Dědkové alias ostředečtí staří páni, kteří si ve druhém čtvrtfinále poradili s Krhanicemi (10:6, 13:11).

V semifinále však již nestačili na tým Koza-Merida (1:10, 4:10), jenž sestavil hráč ostředeckého fotbalového áčka Michal Kodad. Druhé semifinále mezi týmem „Kam jdeš s tím pivem“ a Šachisty bylo opakováním loňského souboje o třetí místo. Tentokráte byli úspěšnější nohejbalisté z Týnce (6:10, 8:10).

 

Zápas o bronzové medaile byl tedy soubojem dvou ostředeckých trojic. Nohejbalisté z týmu „Kam jdeš s tím pivem“ si poradili s Dědky (10:8, 10:6) a obhájili tak loňské třetí místo.

 

Finálové utkání mezi Šachisty Týnec a trojicí Koza-Merida přineslo pěkný nohejbal a velké drama. První set získali Šachisté (10:7), druhý soupeř z Meridy (8:10). V rozhodujícím třetím setu dominovali v úvodu opět Šachisté. Když vedli již 5:1, zdálo se, že si připíší druhé celkové vítězství. Tým Koza-Merida se však nevzdal, skóre otočil a po výhře 7:10 se radoval z turnajového triumfu a také z třicetilitrového sudu Gambrinus 10°.

 

Nejlepší tři týmy si odnesly kromě speciálních ostředeckých medailí také pivní odměnu věnovanou pořadatelem a drobné předměty věnované panem Jiřím Müllerem.

 

Přehled všech výsledků

 

Konečné pořadí


 

FC Holubárna

Sousedi

Krhanice

Kam jdeš s tím pivem

Radioaktivní jitrnice

Šachisti Týnec

Koza-Merida

Dědkové


 

Momentky ze zápasů


 

Vyhlášení výsledků

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci