Libži, Libži, do roka a do dne !

 

"Lomikare, Lomikare, do roka a do dne!" prohlásil kdysi slavný chodský hrdina Kozina. A téměř stejné mohli konstatovat po nedělním zápase s nedalekou Libží hráči našeho besa. Byl to právě tento soupeř, kterého 21.května 2012 béčko doma porazilo 6:2 a od té doby na další soutěžní výhru čekalo. Zápas měl další zajímavý náboj – trénuje ho Venca Hromas, gólman našeho áčka. Vzhledem k vydatnému dešti těsně před výkopem bohužel nedorazila očekávaná velká návštěva, ale kdo přišel určitě nelitoval, protože viděl divokou gólovou přestřelku s konečnou radostí na naší straně. Beso Libež přestřílelo v poměru 7:4 (1:0).

 

Naši fotbalisté se dostali velmi brzy do vedení, když Ota Šimáček využil zaváhání libežského gólmana Martina Procházky. Dvakrát se ocitl v jasných gólových šancích Kuba Koudelka, ale situace pořešil špatně (stejně jako další tři tutovky v průběhu druhé půle), a tak jsme odcházeli do kabin za jednobrankového vedení a jistě nikdo nepředpokládal, že ve druhém poločase bude vydatný déšť vystřídán deštěm branek.

 

Brankový gólostroj ve druhém poločase načal Zdeněk Měchura a když pak Eda proměnil penaltu za faul na Fandu Sedlmaiera a vedli jsme 3:0, vypadalo to velmi slibně. Hosté sice rychle vstřelili branku , ale vzápětí napřáhl za hranicí velkého vápna Giňa David Kumsta a bylo to již 4:1.

 

Všichni jsme očekávali, že je hotovo a bude se jen dohrávat z povinnosti. Libež byla proti a během snad čtvrthodiny dokázala srovnat na 4:4. Nutno říci , že naše chybující obrana jim to velice usnadnila. V tu chvíli se nad našim týmem stahovala černá mračna, diváci na tribuně očekávali, že hosté obrat skóre dokonají a my zůstaneme opět bez výhry.

 

Proti tomuto scénáři byl Zdeněk Měchura, který nás pěknou střelou znovu poslal do vedení – 5:4. Pojištovací branky pak přidali Fandové Macháček a Sedlmaier a beso si tak mohlo po roce vychutnat děkovačku divákům a zakřičet si v kabině cigi caga.

 

Příští neděli hrají naši fotbalisté od 15h v Kladrubech.

 

Ostředecká sestava:
Langer – Sadílek P., Kančij V., Kumsta, Fiala – Macháček, Špalek, Sedlmaier, Zikmund – Koudelka, Šimáček (46.Měchura)


 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci