Ostředečtí fotbalisté přehráli v sobotním derby Soběhrdy

Téměř osm desítek diváků sledovalo v sobotu odpoledne za slunečného počasí zasloužené vítězství ostředeckých barev v derby proti nedalekým Soběhrdům. Naši fotbalisté výhrou 3:1(0:0) odplatili hostům těsnou porážku z podzimu.

Před výkopem převzal Ondra Hanibal pohár určený pro Ostředeckého fotbalistu roku 2010 a následně sklidil zasloužený aplaus tribun i hráčů na hřišti.

V prvním poločase se nehrál nějak líbivý fotbal. První náznak šance se objevil až v 18.minutě, kdy Kamil Krejcárek pěkně pronikl do vápna, jeho střelu však brankář hostí vytěsnil na roh, po kterém se našim v nastalé "trmě-vrmě" ve vápně nepodařilo prostřelit obranný val Soběhrd. Ve 43.minutě nadvakrát odcentroval ze strany, velmi dobře hrající, Zdeněk Měchura, hlavička Lukáše Uršice šla tentokrát ještě mimo branku. V poslední minutě první půle mohli jít do vedení Soběhrdy, protože hostující útočník se prodral přes naší obranu ke střele, která se naštěstí odrazila od tyče do gólmana Jirky Škvora a ten poslal míč do bezpečí.

Ostředečtí fotbalisté měli raketový start do druhého dějství. Naší hru oživil přesun Lukáše Uršice na hrot a nasazení Edy Špalka. Ve 47.minutě vystřelil na hranici vápna Pepa Šilhavý a jeho střela prošla možná ještě dnes se červenajícímu brankáři Soběhrd mezi rukama a nohama do sítě - 1:0.

Z vedení jsme se neradovali dlouho, v 55.minutě hodili hosté dlouhý aut do vápna, míč proskákal napříč malým vápnem a soběhrdský útočník jej nikým neatakován doklepl do brány - 1:1.

O deset minut později se prvně významně ukázal střídající Eda Špalek, jehož centr usměrnil hlavou za záda hostujícího gólmana Lukáš Uršic a bylo opět veselo - 2:1.

V 77.minutě Ondra Vildman trefil z úhlu s tečí brankáře Bartíka břevno. Vše si však vynahradil za tři minuty. Eda Špalek byl faulován, k míči se postavil Milan Škvor a jeho krásná střela skončila na spojnici břevna a tyčky. Na odražený míč nejrychleji zareagoval Ondra Vildman a zvýšil náskok na 3:1. Během zbývajících deseti minut si naši borci zasloužené vítězství pohlídali a mohlo se slavit!

Díky vítězství jsou naši stále ve hře o medailové pozice. Příští týden v sobotu je od 17 h čeká těžké utkání v Úročnici.

Ostředecká sestava:

Škvor J. - Měchura, Florián, Uršic, Macháček - Krejcárek, Hanibal, Škvor M., Šilhavý - Daněk, Vildman

střídali: Špalek E., Šimáček O.


 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci