Fotbalisté se proti Jírovicím moc nezapotili

Sokol Ostředek - Sokol Jírovice 5:0 (2:0)

branky: Florián 2, Fedorenko, Hanibal, Sztánkovics

sestava: Luzum - Uršic (56. Krejcárek), Schärfer, Škvor M. (56. Svoboda J.) , Štěch - Měchura, Florián, Hanibal - Fedorenko (56. Sztánkovics), Novák (80. Svoboda T.) - Horák (80. Nerad F.)


V sobotu za velmi chladného až mrazivého počasí sehráli naši fotbalisté na domácím hřišti zápas s Jírovicemi. Naši chtěli navázat na výhru v Krhanicích. Trenér Pavel Šimáček měl opět k dispozici plnou kabinu, a to i přestože nakonec kvůli zdravotním problémům nedorazil Vláďa Veselý a čerstvý otec syna Damira Lázsló Sztankovics avizoval příjezd až na druhý poločas. Šanci v základu tak dostali Serhii Fedorenko a Martin Novák. Prvně se v bráně představil David Luzum. Hosté naopak horko-těžko skládali jedenáctku, což nám připomnělo naše venkovní zápasy z loňského jaro, kdy jsme na tom byli podobně...

Naši hned od začátku převzali otěže zápasu do svých rukou, nicméně se přizpůsobili chodícímu fotbalu hostů a dlouho si nebyli schopni vypracovat nějakou kloudnou šanci. Až v 8.minutě zatáhl balón po lajně Zdeněk Měchura. Jeho střela / centr olízla ale jen břevno jírovické branky.

První gólová radost přišla v 17.minutě. Lukáš Uršic poslal centr před bránu, který do hostující brány usměrnil Serhii Fedorenko, pro kterého to byl první gólový zápis v dresu Ostředku – 1:0.

Za deset minut napřáhl z nějakých 30 metrů Petr Florián. Míč před jírovickým gólmanem skočil, nafackoval mu do hlavy a přeskočil ho. Míč se pomalu doklouzal za brankovou čáru. Dobíhající hostující bek ho nestačil doběhnout a odkopnout – 2:0.

Ve 38.minutě ojediněle zahrozili hosté, dostali se až před našeho brankáře, ale David skvělým zákrokem tým podržel a nedovolil Jírovícím snížit. Závěr poločasu byl z naší strany směrem dopředu takový neslaný / nemastný, a tak jsme šli do kabin jen s dvoubrankovým náskokem.

Ve stejném stylu jsme pokračovali i ve druhém poločase. První fotbalový moment přišel až po hodině hry. Lehce za půlkou získal míč Ondra Hanibal. Posunul se s ním na 25 metrů a pěknou přízemní střelou k tyči zavěsil – 3:0.

Za pět minut byl ve vápně v souboji o míč faulován Kuba Horák. Nařízenou penaltu s jistotou proměnil Petr Florián – 4:0.

Krátce na to se pěkně ve vápně uvolnil Lázsló, ale jeho střela se jen otřela o vnější stranu tyčky. Vše si pak vynahradil čtyři minuty před koncem, kdy sice nejprve z pár kroků hlavičkoval jen do brankáře, ale ten míč vyrazil zpátky k němu a Lázsló ho již prostřelil – 5:0.

Naši si připsali další tři body do tabulky. Na jaře drží neporazitelnost a stíhají vedoucí Poříčí.

V neděli zavítáme do Týnce nad Sázavou, kde se utkáme s místním béčkem.


foto1

foto2

foto3

foto4

foto5

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci