Mladší přípravka bronzová na Ostředeckém poháru 2024

IMG 8744

Ostředek /  Divišov (3.místo)

Vzadu zleva:  Svoboda Petr (trenér), Müller Jonáš, Pekárek Tomáš, Špalek Vojtěch, Kotil Ondřej, Ivanov Jakub, Svoboda Ondřej a Špalek Eduard (trenér)

Vpředu zleva klečí: Bartoš Kryštof, Vávra Jakub a Šarbach Pavel

V sobotu jsme uspořádali v hale ZŠ Sázava již po jedenácté halový turnaj "Ostředecký pohár" pro fotbalové mladší přípravky. Hlavním partnerem byla i letos společnost ZEPPELIN CZ s.r.o., za jejíž podporu velice děkujeme.

logo Zeppelin

Osm týmů bylo rozděleno do dvou čtyřčlenných skupin, ve kterých se hrálo systémem každý s každým. Nejlepší dva týmy postoupily do semifinále, zbylé dva si to rozdaly křížem s mužstvy z druhé skupiny o 5.místo.

Skupinu A vyhrály díky lepšímu skóre Čerčany před naším "ostředecko-divišovským" týmem. Oba týmy dvakrát vyhrály a jejich vzájemný zápas, který celý turnaj zahajoval, skončil smírem 1:1. Byl to ale smolný zápas pro naše špunty, kteří měli hodně šancí. Nastřelili dvakrát tyčku a nakonec jsme byli rádi, že jsme dokázali alespoň reagovat na vedoucí gól soupeře, který moc dalších šancí neměl...

V béčku si 1.místo vybojovaly Teplýšovice. Spolu s nimi postoupila do bojů o medaile Sázava, a to díky výhře ve vzájemném souboji s Ramtěřicemi.

V play-off o konečné 5.místo se nejvíce dařilo Struhařovu, který nejprve porazil 1:0 Stříbrnou Skalici a následně 2:0 Ratměřice, které předtím až na penalty zdolaly sdružený tým Chotýšany / Bílkovice. Tomuto týmu patřilo 7.místo zásluhou výhry 1:0 nad Stříbrnou Skalicí.

V prvním semifinále měl dlouho navrch náš tým, který Teplýšovice k ničemu nepouštěl. Bohužel z řady šancí jsme dali jen jednu branku. Soupeř poté dokázal dvěmi slepenými polovlastenci skóre otočit. Následná naše snaha o vyrovnání úspěch nepřinesla. Byl to pro naše špunti hodně smolný zápas, horším týmem nebyli.

Druhým finalistou se staly Čerčany, které porazily ve vyrovnaném souboji Sázavu 1:0.

Souboj o bronzové medaile přinesl velkou radost pro náš tým, který vyhrál 2:1 nad Sázavou. Soupeř sice reagoval na naše dvougólové vedení snížením, ale vyrovnat jsme ho nenechali.

Finále mezi Čerčany a Teplýšovicemi bylo opravdovým vyvrcholením turnaje. Bylo to velké drama. Čerčany srovnaly až v samém závěru utkání, pár sekund před sirénou. Bitva pokračovala i v penaltovém rozstřelu. První pět střelců se neprosadilo. Pak si vzal míč David Krejcárek, který penaltový rozstřel za Čerčany odchytal a rozhodl o vítězství svého týmu.

IMG 8716

Zleva: Vacek, Uršic, Špalek a Čaban

Nejlepším střelcem turnaje byl se 7 góly čerčanský Filip Čaban. Nejlepším hráčem byl dle názoru pořadatelů domácí Vojta Špalek. Cenu pro nejlepšího gólmana si odnesl ratměřický Adam Vacek. Na čokoládě pro nejmladšího hráče si pochutnal teplýšovický Sebastin Uršic (r. 2018).

Nejlepší tři týmy získaly pohár a medaile. Každý celek odjel domů s taškou plnou sladkostí a drobných dárků.

Děkujeme společnosti Bakker za banány a jablka pro malé fotbalisty a fotbalistky.

Turnaj odřídili pánové rozhodčí Hocek a Pessr. Děkujeme OFS Benešov za podporu ve formě zajištění rozhodčích na své náklady.

Děkujeme Tomáši Svobodovi a Dominice Pohořalové, kteří se ujali role časoměřičů a zapisovatelů a Marcele Kůrkovéu, která si vzali na starost ministánek s občerstvením. 


Tabulky skupin

Přehled všech zápasů


IMG 8720

Slavoj Čerčany (1.místo)

IMG 8725

Sokol Teplýšovice (2.místo)

IMG 8662

FK Kavalier Sázava (4.místo)

IMG 8673

Jiskra Struhařov (5.místo)

IMG 8689

Svoboda Ratměřice (6.místo)

IMG 8676

Chotýšany / Bílkovice (7.místo)

IMG 8666

Meteor Stříbrná Skalice (8.místo)


 IMG 8696

IMG 8698

IMG 8700

IMG 8702

IMG 8706

IMG 8709

IMG 8710

IMG 8711

IMG 8713

IMG 8714

IMG 8719

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci