Ani velmi dobrý výkon nestačil k bodům proti posílenému Poříčí

Sokol Ostředek - SK Posázavan Poříčí B  3:4 (1:2)

branky: Špalek, Sztánkovics, Florián

sestava: Nerad - Štěch, Schärfer, Škvor M. (71. Vildman), Veselý - Florián, Pejša, Hanibal - Špalek, Svoboda T. (73. Svoboda J.) - Sztánkovics


V sobotu odehráli naši fotbalisté dlouho očekávaný zápas podzimu proti Poříčí. K dispozici byli oproti nevydařenému zápasu v Teplýšovicích všichni tři stopeři - David Schärfer, Honza Štěch i Milan Škvor. Chyběli naopak bojovník Lukáš Určic a Eda Sidor (pracovně v zahraničí), když nepočítáme dlouhodobě zraněné hráče.

Hosté, jak se dalo čekat, přijeli posilněni hráči áčka, hrajícího krajský přebor. Když poříčskému bossovi nevyšlo „podvodné“ odložení zápasu, tak alespoň přeložil zápas na dopoledne. Do Ostředku tak mohlo dorazit celkem 6 hráčů, kteří byli uvedeni v zápisu dopoledního zápasu áčka (3 hráli, 3 zůstali dopoledne na lavičce). Může nás těšit, že až tak se nás pan L. bál. Sám do Ostředku i dorazil a koučoval hosty za zábradlím nad lavičkou.

Našim se příliš nepovedl úvod utkání. Posilněné Poříčí bylo lepší, rychlejší a už v 9.minutě nikdo nedokázal zastavit průnik Matouška, který obešel několik našich hráčů a prostřelil i vyběhnuvšího gólmana Fandu Nerada. Za deset minut se trefil krásnou střelou Vlček a s našimi ambicemi to vypadalo bledě.

Naši ale zvedli hlavu a začali se s vědomím, že nemají co ztratit a s podporou zaplněných tribun osmělovat. První šanci měl Lázsló Sztánkovics, který mířil těsně nad. Krátce na to se uvolnil Tomáš Svoboda, ale trefil svou střelou jen gólmana Kováře. Na druhé straně výborně zasáhl gólman Fanda Nerad proti mladému nigérijskému útočníkovi Chukwuebukovi.

Po půlhodině hry se dostal odražený míč k Zdendovi Pejšovi, který krásnou střelou zpoza vápna bohužel trefil jen tyčku. Gólová radost přišla ve 41.minutě. K trestnému kopu u lajny se postavil Vláďa Veselý, jenž míč poslal na hlavu Edy Špalka – 1:2. V samém závěru prvního poločasu nás zachránil svým zákrokem Fanda Nerad. Do kabin se šlo za stavu, který dával naději.

Druhou půli, kterou jsme hráli z kopce, začali naši dobře a snažili se o vyrovnání. V 50.minutě se pěkně uvolnil Eda Špalek, ale jeho střela z úhlu trefila jen břevno. Krátce na to neudržel nervy poříčský „áčkař“ Matoušek, který poté co byl faulován Svoboďákem, ho chytil za krk a po právu viděl od sudího Fillipa červenou kartu.

Naši pokračovali v aktivní hře. Honza Štěch si v 60.minutě naběhl na centr, ale hlavička šla těsně nad. Poté nešťastně minul míč na půli Milan Škvor, Poříčí šlo do brejku. Milan ale svou chybu napravil, když se dokázal vrátit a míč, který mířil za zády již překonaného gólmana Fandy Nerada do sítě, vykopl na čáře. Nebezpečí ale nebylo stále zažehnáno. Hosté po faulu za vápnem rozehrávali trestný kop a trefili břevno. Při následné skrumáži opět rozezvučeli brankovou konstrukci, tentokráte mířili do tyčky. K odraženému míči se dral hostující hráč, kterého bohužel Milan trefil. Sudí nařídil penaltu. Fanda Nerad vystihl směr a jen kousíček chyběl, aby penaltu chytil. Hosté opět odskočili na dva góly.

Do hry nás za 5 minut vrátil Lázsló, který se nejlépe zorientoval ve skrumáží před vápnem. Posunul si balón do vápna a prostřelil poříčského gólmana – 2:3.

Byli jsme opět ve hře. Kouč Pavel Šimáček zavelel ke zteči. Milana nahradil Ondra „Akademik“ Vildman. David Schärfer se vysunul dopředu a začali jsme hrát na tři beky v lajně. V 75.minutě jsme předvedli krásnou akci, ale míč po zakončení Zdendy Pejši mířil vedle. Krátce na to jsme nezachytili rychlý brejk hostů. Akademik bohužel nepokryl ve vápně číhajícího Greše, jenž v 77.minutě vstřelil hlavou čtvrtý gól hostů – 2:4.

Naše hráče to nezlomilo, za dvě minuty jsme opět snížili na rozdíl jednoho gólu, když se trefil s pomocí tyče Petr Florián. Hostující bek sice míč vykopl, ale pomezní Fara signalizoval hlavnímu rozhodčímu, že už to bylo  za brankovou čarou – 3:4. Stále zbývalo s předpokládaným nastavením dost času (nakonec sudí nastavil 7 minut).

Naši se vrhli na zteč poříčské branky. Hostující začali nesportovně zdržovat a do jejich řad se vkrádala nervozita. Blízko vyrovnání jsme byli ve 4.minutě nastavení. Zdenda Pejša vystřelil z vápna a jeho střela lehce olízla břevno. Za minutku na to jsme požadovali penaltu za faul na Vláďu Veselého, který pronikal do vápnu. Sudí měl jiný názor.

V 7.minutě nastavení jsme dostali po poříčském faulu šanci zahrávat trestný kop asi z 30 metrů. Vláďa Veselý poslal míč do ohně, gólmanovi vypadl z ruky a balón se ocitl v poříčské brance. Jásot hráčů i diváků z vyrovnání však brzy utichl. Gól nebyl správně uznán, protože jsme ho docílili rukou, což nebylo z dálky v té skrumáži před gólman patrné. Poté již sudí zápas ukončil.

Bohužel jsme tedy odešli poraženi, hráči se ale za svůj výkon nemusí stydět, což ocenili velký potleskem při odchodu z kabin i diváci. Všem patří velký dík! Je otázka, jak by utkání vypadalo, kdyby si to na „férovku“ rozdali oba týmy se standardnímu kádry bez posil?

Poříčí je nyní o bod před námi, ale jedeme dál. Ještě zbývají do konce podzimu dva zápasy a celé jaro. Stát se může všechno!


DSC03468

DSC03469

DSC03470

DSC03471

DSC03473

DSC03474

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci