Jubilejní 10. Ostředecký Votvírák ovládl Petr Semrád

IMG 6251

V sobotu 9. září na sále ostředecké sokolovny uspořádali stolní tenisté jubilejní 10.ročník turnaje Ostředecký Votvírák, který již tradičně zahajuje novou sezónu na Benešovsku.  Přes krásné letní počasí dorazilo 22 hráčů z 9 klubů.

Ráno na účastníky čekala skupinová fáze. Hráči byli rozlosování ze 6 výkonnostních košů dle bodového hodnocení STR, ze kterých se vylosovalo složení čtyř skupin. Vítězové skupiny šli rovnou do čtvrtfinále, druzí a třetí si to rozdali v osmifinále. Na ostatní čekal pavouk útěchy.

Finále pavouka útěchy přineslo souboj mezi našim Martinem Vosátkou a neveklovským Zdeňkem Matuškou. Z výhry a ceny útěchy – malého soudku Budvaru se radoval hráč z Neveklova. 

Z ostředeckých hráčů se nejvíce dařilo Marku Škvorovi, který proklouzl ze skupiny do hlavního pavouka díky lepšímu poměru míčků ve vzájemném zápase s Matuškou. V 1.kole hlavního pavouka však narazil na Karolínu Strnadovou z Velkých Popovic, obhájkyni turnajového vítězství, která byla nad jeho síly.  V mini-pavouku o 9.místo si nejprve poradil s divišovským Pekárkem, ale následně nestačil na Kříže z Divišova a obsadil konečnou 10.příčku.

Do semifinálových bojů se překvapivě nedostala Strnadová, která prohrála čtvrtfinále s benešovským Jiřím Šturcem. Dalšími semifinalisty byli nejvýše nasazený Petr Semrád z divizního Sokola Stodůlky, Jan Hamáček ze Sokola Pyšely a český paralympijský reprezentant a účastník několika paralympiád Zbyněk Lambert z Velkých Popovic.

Bronz získal Šturc z Benešova, který v souboji o 3.místo přehrál pyšelského Hamáčka v poměru 3:1 na sety.

IMG 6210

Ve finále kraloval Petr Semrád, jenž třech setech porazil Zbyňka Lamberta (11:4, 11:3, 11:4) a prvně se tak po několika medailových umístěních z let minulých radoval z celkového triumfu na Ostředeckém Votvíráku.

IMG 6241

Nejlepší trojice turnaje si domů odvezla speciální medaile a dárkové koše. Dárkový koš si odvezl i čtvrtý hráč v pořadí. Vítězný Semrád získal do svého držení na další rok velký putovní pohár. Hráči na 4. až 10. místě obdrželi malou sošku stolního tenisty.

Přehled - skupiny

Pavouci

Turnaj byl pro všechny hráče velmi dobrou přípravou na blížící se začátek nové sezóny (1.kolo se hraje v první říjnovém týdnu).

Děkujeme všem hráčům za účast, Jakubovi Jarolímovi za ujmutí se role rozhodčího v finálovém a OSST Benešov za dotaci na ceny.

Poděkování patří i Páje Rezkové s Martinem Novákem, kteří se postarali o občerstvení hráčů během turnaje. A také ostředeckým hasičům za zapůjčení klubovny a pivních setů. 


IMG 6174

IMG 6185

IMG 6193

IMG 6195

IMG 6205

IMG 6212

IMG 6216

IMG 6235

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci