Přes Trhový Štěpánov jdou fotbalisté do 2.kola Poháru OFS

Sokol Ostředek - FK Trhový Štěpánov 3:0 (2:0)

branky: Veselý, Sztánkovics, Škvor M.

sestav: Nerad F. - Krejcárek (70.Měchura) , Štěch, Schärfer, Veselý - Uršic (76. Škvor M.), Pejša, Florián - Svoboda J. (57. Svoboda T.), Špalek - Sztánkovics


První soutěžní utkání pod vedením nového trenéra Pavla Šimáčka jsme sehráli proti Trhovému Štěpánovu v rámci prvního kola poháru OFS. V přípravě se nám dařilo, když jsme obě přátelská utkání vyhráli. Většina mužstva je také po velice slušně odtrénované přípravě velmi dobře fyzicky připravena. Do zápasu s Trhovým Štěpánovým jsme šli s jasným cílem vyhrát.

Před zápasem potvrdilo svou účast 18 hráčů z jinak velmi početného současného kádru. První soutěžní minuty v ostředeckém dresu čekaly na navrátilce Zdendu Pejšu a Edu Špalku, že by se kluci měli zařadit mezi opory, o tom asi není pochyb. Sestava do značné míry odpovídala tomu, jak se postupně formovala v přípravných zápasech. V brance nastoupil Fanda Nerad. Na pozici stoperů hrajících nově v lajně začali Honza Štěch a David Scharfer. Na krajích obrany pak nastoupili Kamil Krejcárek a Vláďa Veselý. Ve středu zálohy hráli Petr Florián, Zdenda Pejša a Lukáš Uršic a na krajích Eda Špalek a Kuba Svoboda. Na hrotu útoku pak nastoupil osamocený Lászlo Sztánkovics.
Utkání jsme začali velmi dobře a do vedení jsme se dostali již v 5. minutě. Po faulu nedaleko pokutového území si postavil míč k zahrání přímého volného kopu Vláďa Veselý a krásnou střelou přes zeď se trefil přesně k bližší tyči - 1:0. Druhé branky jsme se dočkali ve 28. minutě, když se po samostatném úniku a důrazu ve vápně na dvakrát prosadil Lászlo. Do poločasu už se nám pak dařilo držet soupeře daleko od branky a nepouštět ho k vyloženým šancím. Obrana pod vedením obou stoperů fungovala velmi dobře 
Druhý poločas se nesl v podobném duchu jako poločas první. Měli jsme více ze hry. Střed zálohy fungoval skvěle. Na levém kraji čerstvý Tomáš Svoboda, který vystřídal do druhého poločasu svého mladšího bratra Jakuba, působil svou rychlostí obraně soupeře velké problémy. Když už to vypadalo, že zápas skončí 2:0, dočkali jsme se v 90. minutě ještě branky třetí. Milan Škvor se dostal k míči těsně za půlkou, zkontroloval si pozici brankáře, jak je jeho zvykem a přehodil jej svou již tradiční přesně umístěnou střelou. Dalo by se říci " životní trefa ", kdyby to v Milanově případě nebyl asi pátý podobný gól.
První kolo poháru OFS jsme zvládli skvěle. zápas jsme bezpečně kontrolovali a zaslouženě vyhráli. Budeme se těšit koho nám los přisoudí pro kolo druhé.
 
Již v sobotu sehrajeme první mistrák - od 17h hostíme v derby nedaleké Soběhrdy. Přijďte fandit!
 
Kamil Krejcárek
VANZ4342
 

DSC02877

DSC02878

DSC02879

DSC02880

DSC02882

DSC02883

DSC02884

DSC02885

DSC02886

IMG 5813

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci