Oslabené áčko nestačilo ve druhé půli na Tichonice

Sokol Ostředek - Sokol Tichonice 2:3 (1:0)

branky: Sztánkovics 2

sestava: Škvor J. - Procházka (50.Luzum), Uršic, Rezek, Müller - Svoboda, Florián, Šimáček,Veselý - Nerad F. - Sztánkovics


Krásné slunečné počasí přilákalo při ostředecké pouti na utkání našich fotbalistů a Tichonic velmi slušnou návštěvu. Soupeř má na jaře výbornou formu a díky šesti výhrám a jedné remíze z osmi jarních zápasů opustil poslední místo tabulky. Nutno sportovně uznat, že mu forma vydržela i do tohoto utkání, byť údajně nebyl kompletní. Náš kouč Libor Procházka měl před zápasem těžkou hlavu. Sestava se mu rozsypala jako domeček z karet. K původně omluveným hráčům přibyli další omluvenky a nakonec nedorazil ani Kamil Krejcárek, Eda Sidor a Rosťa Kanchiy. Honza Štěch kvůli zranění zůstal jen na tribuně. Sumasumárum chybělo 6-7 hráčů, kteří by patrně hráli v základní sestavě. Kouč Borina musel jako jedenáctý nastoupit do základu a na lavičku narychlo povolal dorostence Kubu Svobodu a Petra Smrkovského, takže nakonec měl k dispozici 3 náhradníky.

V úvodu první půle se střídali útoky na obou stanách, ale bez výraznější šance. První měl Fanda Nerad, který dostal v 15.minutě pas za beky, ale mířil nad. První gólová radost přišla ve 26.minutě, kdy Lázsló Sztánkovics dostal míč do běhu, obešel obránce a prostřelil tichonického gólmana - 1:0. Skóre mohl navýšit Petr Florián ve 31.minutě, když dostal ulici do vápna od Vláďi Veselého, ale gólman včas vyběhl a Flori ho trefil. Těsně před půlí šel opět sám na gólmana László, ale místo kličku zvolil střelu a neuspěl. Do kabin jsme odcházeli za jednogólového vedení.

Když v 51.minutě se podruhé prosadil László, kterému na malé vápno namazal Tomáš Svoboda, nikdo by si nepomyslel, že z utkání odejdeme poraženi. Bohužel hosté využili svou narůstající převahu, když našim rychle začali docházet síly. Během 20 minut otočili skóre a pak nás ještě dvakrát podržel gólman Jirka Škvor. Nakonec jsme mohli v závěru vyrovnat. Po rohu se ve skrumáži dostal k míči Lázsló, ale jeho ne příliš razantní střelu tichonický gólman vykopl na čáře. 

Sportovně musíme uznat, že soupeř byl lepší, naši v oslabené sestavě tahali za kratší konec provazu. Porážky k fotbalu patří, je třeba se z nich poučit a tolik absencí se snad už nebude opakovat. 

Již ve středu hrají naši borci od 18h v Čechticích dohrávku odloženého 4.jarního kola.


DSC01877

DSC01878

DSC01879

DSC01880

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci