Fotbalisté v nervózním závěru uhájili těsnou výhru nad Libží

Sokol Ostředek - FK Libež 4:3 (3:1)

branky: Horák 2, Škvor M., vlastní

sestava: Krpelán - Fiala, Štěch, Rezek, Kanchiy R. - Nerad F. (60.Krysten) ,Florián, Škvor M. (35. Vildman) Svoboda - Šimáček (80. Kančij V.), Horák


V sobotu sehráli naši fotbalisté zápas proti Libži, který lze považovat za malé derby. Počasí nepřálo, ale i tak přes trvalý déšť dorazilo přes třicet diváků. Kouč Borina nemohl počítat s dříve omluvenými Davidem Schärfer a Ondrou Hanibalem. Na poslední chvíli se omluvili Eda Sidor a Kamil Krejcárek. Zdravotně fit nebyl Vláďa Veselý. Svou premiéru v ostředeckém dresu si odbyl gólman Michal Krpelán.

Více jak dvacet minut se hrálo bez šancí, až se Tomáš Svoboda protáhl do vápna a od lajny poslal míč před bránu, který do libežské sítě usměrnil Kuba Horák, čerstvý otec syna Tobiáše. Za tři minuty jsme vedli 2:0. Kuba Horák našel na penaltě volného Milana Škvora a ten placírkou nedal hostujícímu gólmanovi šanci.

Bohužel hosté snížili hned z rozehrávky. Obrana se před Burdou zcela rozestoupila, libežský hráč se dostal až před našeho gólmana a zavěsil.Chvíli na to mohlo být srvonáno, ale Krpy vytěsnil míč mířící do brány nad břevno. 

V závěru poločasu se probil před gólmana agilní Tomáš Svoboda, ale mířil těsně vedle. Své zaváhání však napravil za několik okamžiků. Zatáhl míč a posadil ho přesně na hlavu na pentli stojícho Horyse, který ho trkl do brány - 3:1. Za tohoto stavu se šlo do kabin.

V druhé půli jsme měli dobrých 20 minut územní převahu, hosté se téměř nedostali na naší půlku, ale žádnou šanci jsme si nevypracovali. V 66. minutě chyboval Ondra Vildman. Jeho zpětnou přihrávku vystihl Rakáš, který se prosadil proti vyběhnuvšímu gólmanovi - 3:2.

Naše libežské snížení nevyvedlo z míry. V 78.minutě zatáhl balón k lajně do vápna Petr Florián, první střelu brankář vyrazil, dorážku však hostující Šimon poslal do vlastní sítě - 4:2. Rozhodnuto ovšem nebylo, hosté hrozili a v 87. minutě odčinil vlastence po rychlé akci Šimon. 

V nervózním závěru, kdy se hosté dožadovali penalty, naši těsnou výhru uhájili.


 IMG 0377

IMG 0378

IMG 0382

krpy

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci