Nevydařený druhý poločas nás stál v Kondraci body

Sokol Kondrac B - Sokol Ostředek 4:2 (1:1)

branky: Horák, Svoboda

sestava: Škvor J. - Müller (Rezek), Schärfer, Škvor M. , Krejcárek (Nerad F.) - Sidor, Hanibal, Florián, Svoboda - Uršic (Vildman) - Horák


V nedělní slunné odpoledne jsme se vydali až téměř k bájné hoře Blaník a v nedaleké Kondraci jsme sehráli utkání třetího kola podzimní části soutěže. V minulém roce jsme na tomto hřišti ve vzájemném zápase dominovali a vyhráli jsme vysokým rozdílem 9:1, na jaře jsme dali o dvě branky méně a zvítězili jsme 7:1. Vzpomínky na předchozí sezónu nás tedy mohli svádět k lehkovážnosti. Ukázalo se záhy, že Kondrac v tomto ročníku disponuje úplně jiným kádrem. 

Na zápas bylo připraveno 17 hráčů. Museli jsme se tentokrát obejít bez Honzy Štěcha a Ládi Veselého, ale i tak bylo možné poskládat silnou sestavu. Místo Honzy zaskočil na stoperu David Scharfer. Na becích tentokrát začali Kamil Krejcárek a Honza Muller, na předstoperovi pak Milan Škvor. Ve středu zálohy se k Florimu místo Davida přidal Ondra Hanibal a po stranách kmitali již tradičně Tomáš Svoboda a Eda Sidor. Také útok je již více méně ustálený. Lukáš Uršic hraje mírně stažený na pozici podhrota a Kuba Horák je vysunutý úplně na špici.
 
Již od úvodního hvizdu jsme mohli poznat, že mladý tým Kondrace bude hrát v daleko větším tempu a daleko agresivněji, než tomu bylo v minulé sezóně. Do první šance jsme se dostali my, když brankář domácích doslova nabídl špatnou rozehrávkou gól Kubovi Horákovi. Ten však chybujícího brankáře nedokázal přehodit. V 10. minutě už jsme se radovat mohli. Kuba Horák tentokrát nezaváhal a přihrávku od Edy Sidora proměnil v první branku utkání - 0:1. Potom už jsme se spíše bránili. Domácí byli hladovější a my jsme se těžko přizpůsobovali tempu hry. Nedařilo se nám příliš držet míč na našich kopačkách. Po půl hodině hry měli domácí za sebou několik gólových šancí a nastřelenou tyčku. Ve 35. minutě se pak Kondrac již prosadila, když se ve vápně dobře zorientoval Kašpar. Výsledkem 1:1 také skončil první poločas. 
 
Ani v druhém poločase se obraz hry příliš nezměnil. Naopak naše impotence směrem dopředu a neschopnost si vypracovat nebezpečný tlak na polovině soupeře ještě vygradovala. Navíc jsme hned ve 47. minutě pustili domácí do vedení, když se poprvé v zápase trefil Maceška. V 65. minutě to pak bylo o dvě branky. Lukáš Uršic fauloval ve vápně při rohu a Kašpar penaltu proměnil - 3:1. Nám se podařilo ještě snížit na rozdíl jednoho gólu v 73. minutě. Kuba Horák se hezky prosmýkl na polovině hřiště, poté co jeho samostatný nájezd vyrazil brankář do strany, doklepával do prázdné branky Tomáš Svoboda. V 78. minutě jsme ale opět zaváhali v obraně a Maceška se trefil podruhé. My jsme ještě v závěru dostali možnost korigovat z penalty, ale Ondra Vildman završil zmar tohoto utkání a penaltu neproměnil. Utkání tak skončilo 4:2.
 
Příští týden jedeme do Divišova, kde se utkáme s místním B týmem. Utkání má výkop v neděli v 15:00. Budeme muset bodovat, abychom se posunuli v tabulce alespoň do jejího středu.
 
Kamil Krejcárek
1
 
2
 
3
Foto: Jitka Hanibalová

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci