V Načeradci fotbalisté vstřelili 4 góly, ale přivezli jen bod

SK Blaník Načeradec - Sokol Ostředek  2:2  (1:1)

branky: Sidor, Horák

sestava: Malý - Krejcárek, Štěch (46. Procházka), Uršic, Müller - Nepraš, Florián, Schärfer, Sidor - Nerad, Horák


V 21. kole nás čekala cesta až k bájné hoře Blaník, kde jsme se měli utkat s Načeradcem. Toto mužstvo pro nás znamenalo vlastně tak trochu neznámou, protože na podzim ke společnému, historicky prvnímu, utkání nedošlo. Soupeř tenkrát pro nedostatečný počet hráčů nepřijel. I jarní část sezóny zastihla obě mužstva v rozdílném rozpoložení. Zatímco my jsme v minulém kole doma pohodlně vyhráli nad slabou Kondrací, domácí vůbec ke svému zápasu do Bílkovic nevyjeli a prohráli tak kontumačně. V tabulce jim tak před utkáním patřilo předposlední místo. 

Bohužel nás stále trápí špatná morálka docházky na zápasy, i když se to tak na první pohled především při domácích zápasech nemusí jevit. S velmi širokým kádrem postupně vykrystalizoval problém, kdy vcelku logicky na domácí zápas přijde 20 lidí, ale za týden na venkovní zápas horko těžko skládáme sestavu. To byl i případ tohoto zápasu. Nakonec jsme do Načeradce jeli ve 12 lidech, kdy na lavičce připraven zasáhnout do hry byl pouze trenér. Stopera hrál klasicky Honza Štěch, před něj si pak musel stoupnout univerzál Lukáš Uršic. Na krajích pak nastoupil Kamil Krejcárek a Honza Muller. Ve středu zálohy začal opět Petr Florian a David Schärfer, na krajích pak Eda Sidor a Zdenka Nepraš. V útoku ke Kubovi Horákovi byl nasazen Fanda Nerad.
 
Hned od začátku zápasu začalo intenzivně pršet, takže se dal očekávat rychlý fotbal, kdy každý nákop za obranu mohl znamenat problém. Domácí jsou evidentně zvyklí na svém velkém hřišti takto hrát a tak měl Honza Štěch hodně práce při odvracení dlouhých pasů. Nakonec jsme se do vedení dostaly my, Kuba Horák dostal hezký míč za obranu a vracel před branku na Edu Sidora, který sám před bránou nakonec na dvakrát dostal míč do sítě. Domácí vehementně reklamovali ofsajd, ale jelikož ani jejich asistent praporek nezvedl, branka platila. Poté se hra odvíjela spíše na polovině hřiště, občas jsme se dostali ke střele, ale opravdu nebezpečnou situaci jsme nevyprodukovali. Domácí také příliš nebezpeční nebyli. Bohužel jsme vedení do poločasu neudrželi. Ve 43. minutě neudržel lehkou střelu v rukavicích Tomáš Malý a Honzovi Štěchovi se při pokusu o odkop míč odrazil od stojné nohy do branky. Komická branka znamenala poločasovou remízu 1:1.
 
Do druhého poločasu jsme museli změnit rozestavení. Zraněného Honzu Štěcha (stehenní sval) nahradil na pozici stopera David a kouč Borina šel do útoku. V druhém poločase jsme opět měli spíše více ze hry my. Veskrze naše snaha však vyznívala platonicky. Pokud jsme se dostali k vápnu soupeře nedokázali jsme realizovat finální přihrávku nebo naše střela byla zblokovaná. V 65. minutě jsme se ale dočkali. Borina narýsoval krásnou přihrávku Kubovi do samostatného úniku a Kuba proměnil střelou k tyči - 1:2. Vrhli jsme všechny síly do toho, abychom ještě ztvrdili vítězství třetím gólem a mohli závěr utkání dohrát v poklidu. Bohužel ani obrovská skrumáž před brankou po rohu a ani další Kubův samostatný únik brankou neskončili. A tak domácí v 88. minutě trestali. Přetažený míč střílel před branku domácí Bednář a Jenda Muller si srazil míč do branky. Dali jsme 4 branky a odvezli si bod za remízu 2:2.
 
Zápas s Načeradcem znamenal další zbytečnou ztrátu. Druhý zápas na jaře jsme navíc ztratili nekoncentrovaností v samém závěru. Těžko říct, jak by zápas vypadla, pokud bychom k němu cestovali v silnější sestavě. Na to se však historie už ptát nebude. Příští kolo nás čeká derby se silnými a ambiciózními Chocerady. Přijďte fandit! Budeme potřebovat podporu!

Kamil Krejcárek

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci