Vítězná vlna fotbalistů smetla i Miřetice

Sokol Ostředek - Sokol Miřetice B  6:2 (0:0)

branky: Špalek 3, Florián 2, Horák

sestava: Malý - Rezek (62.Novák), Štěch (46.Vildman), Škvor M., Krejcárek (84.Kančij) - Sidor (82.Klus), Florián, Měchura, Nepraš - Horák (84.Müller), Špalek


Po velmi vydařeném zápase v Choceradech nás čekal domácí souboj s Miřeticemi "B". V týdnu jsme navíc vydatně posílili sebedůvěru fenomenální kanonádou ve čtvrfinále domácího poháru proti Velíši. Psychicky vyrovnaní, odolní, s pocitem nepřemožitelnosti jsme se chystali rozdrtit dalšího soupeře.

Sestava se opět trochu musela obměnit vinou několika absencí, ale při šíři stávajícího kádru se zas tak moc nedělo. V brance nastoupil Tomáš Malý. Na stoperu tentokrát začal Honza Štěch, v poločase ho pak měl plánovaně střídat Ondra Vildman. Kamil Krejcárek a Jarda Rezek nastoupili na krajích obrany a na předstoperu pak Milan Škvor. V záloze jsme se spoléhali na již tradiční čtveřici Florián,Měchura, Sidor a Nepraš. Taktéž v útoku se nic nezměnilo, Kuba Horák a Eda Špalek ještě nevynechali zápas.
 
V prvním poločase jsme měli více ze hry my. Trpělivou kombinací jsme se dostávali k brance soupeře, ale zpočátku nás trápila finální fáze, kdy jsme se nevyvarovali nepřesností. Soupeř směřoval své útoky přes svého útočníka Janáka, ale toho skvěle eliminoval Jarda Rezek. Pokud něco prošlo, to s přehledem sbíral na stoperu Honza Štěch. Největší šanci si připsal Kuba Horák, když před prázdnou brankou nedokázal nasměrovat přesně těžký odražený míč po střele Edy Sidora. Kubovi nelze nic vyčítat, na reakci měl opravdu mžik. Jinak jsme se do úplně vyložených šancí nedostávali. A protože soupeř nevyužil svůj jediný únik po sporné ofsajdové situaci, kdy skvěle zasáhl Tomáš Malý, rozešli jsme se do kabin za stavu 0:0.
 
Druhý poločas začal o poznání dramatičtěji. V 51. minutě jsme po drobné nekoncentrovanosti v naší obraně inkasovali - 0:1. Hned v 53. minutě se ale jako lasička prosmýkl do vápna Petr Florian a střelou z úhlu srovnal skóre - 1:1. V 64. minutě jsme dostali výhodu přímého volného kopu. K míči se postavil Eda Špalek a nádhernou střelou přes zeď nedal brankářovi šanci - 2:1. Na třetím gólu v 70. minutě se také podíleli Flori s Edou. Flori hezky zatáhl do vápna a předložil Edovi před prázdnou branku - 3:1. V 74. minutě jsme dovolili soupeři snížit na 3:2, ale v zápětí v 76. minutě nebylo pochyb, že si utkání nenecháme utéct. Eda Špalek svým třetím gólem dokonal hattrick. V 84.minutě hezky zatáhl Eda Špalek a přihrávkou do vápna našel přesně Kubu Horáka, který trefil šibenici branky Miřetic - 5:2. Poslední branku jsme pak viděli v 86. minutě, kdy jsme již prostřídali sestavu. Eda Špalek přesně našel z rohového koupi hlavu Petra Floriána a ten krásnou hlavičkou upravil na konečných 6:2.
 
Vyhráli jsme čtvrtý zápas v řadě a stoupáme tabulkou vzhůru. Týmovým výkonem jsme opět zlomili zápas ve druhém poločas. Kapitán Eda Špalek zaslouží absolutorium, když měl prsty ve všech našich šesti brankách. Výborně zahrál také mladý Jarda Rezek, který skvěle ubránil soupeřova Janáka a nenechal ho prakticky vystřelit na branku. Petr Florian vstřelil dvě branky a jednu skvěle připravil. Pochvalu zaslouží ale celé mužstvo. Jen tak dál!
 
Kamil Krejcárek

PA020758
 
PA020759
 
PA020760
 
PA020761PA020762
 
PA020763
 
PA020764

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci