Mizérie pokračuje - v Popovicích dostali fotbalisté osmičku

Sokol Popovice - Sokol Ostředek  8:3 (2:3)

branky: Hanibal, Florián, Horák

sestava: Malý - Müller, Krejcárek, Škvor M., Hanibal (73. Procházka) - Měchura (77. Sadílek P.) , Sidor, Florián, Nepraš (63. Vildman) - Horák, Špalek


Začátek letošní sezóny nám bohužel hrubě nevyšel. První dvě utkání jsme především z důvodu velkého množství omluvenek v kádru nezvládli a záhy jsme se krčili na posledním místě tabulky. V sobotním utkání v Popovicích jsme už nutně potřebovali bodovat, abychom předešli zvyšujícímu se tlaku. Deka na našich zádech již před tímto zápasem začínala nepříjemně těžknout a kousat.

Pokud se týká sestavy, nejeli jsme do Popovic nějak výrazně rozložení. Chyběl Lukáš Uršic a na další dobu jsme se museli rozloučit s Láďou Veselým, který odjel pracovně do Německa. Zranění doléčují Honza Štěch a Láďa Fiala. Tomášovi Dytrichovi jeho láska k Bohemce a kryjící se zápasy také zatím nedovolily se našich utkání zúčastnit. Na druhou srpnu se ale uzdravil Flori a na zápas s námi jely i posily Ondra Hanibal a Ondra Vildman. Zápas jsme tedy začali s Kamilem Krejcárkem na stoperu, před ním hrál Milan Škvor a po stranách trochu překvapivě Ondra Hanibal a Jenda Muller. Do středu zálohy se vrátil Petr Florian a s ním Zdenka Měchura. Na stranách pilovali lajnu Eda Sidor a Zdeněk Nepraš. V útoku pak jako vždy nastoupil Kuba Horák a Eda Špalek.
 
Začátek zápasu byl z naší strany ještě dobrý a byli jsme to my, kdo si vypracoval první stoprocentní šance. Bohužel jsme ani jednu ze tří po sobě jdoucích brankových příležitosti nedokázali proměnit. Když především šance Edy Špalka volala po gólu. Pak jsme nechali hrát domácí. Dlouhé míče na rozběhnuté útočníky nám začaly dělat velké problémy. V 16.minutě jsme pak dostali branku. Honza Muller nezachytil náběh pravého útočníka, který dával centr před bránu na Slepičku, kterého pro změnu marně stíhal Ondra Hanibal - 1:0. Ve 27. minutě jsme pak prohrávali o dva góly. Slepička opět upláchl naší obraně a první nejistý zákrok si po jeho střele připsal Tomáš Malý. Vyražený míč na malé vápno pohodlně doklepl Heřmánek - 2:0. Psychické rozpoložení našeho týmu nebylo nejlepší, přesto jsme se však vybičovali k obratu. Nejprve Ondra Hanibal z voleje trefil k tyči krásný centr. Ve 43. minutě se nám dokonce podařilo vyrovnat Petrem Floriánem, který se hezky uvolnil ve vápně a trefil se technicky k tyči. Nejlepší akci jsme si ale nechali na 45. minutu. Eda Špalek se skvěle protáhl do vápna a předložil míč na malé vápno Kubovi Horákovi. Pro toho nebyl problém trefit prázdnou branku - 2:3. Domácí vysvobodil hvizd hlavního rozhodčího oznamující poločas. 
 
Bylo by logické, pokud bychom po takové závěru poločasu šli do druhé půle psychicky nahoře a věřili, že už musíme utkání dovést do vítězného konce. Opak byl ale pravdou. Elán nám vydržel asi 5 minut. Poté Kopecký se Slepičkou rozebrali naši obranu na prvočinitele a v 59. minutě jsme prohrávali 5:3. Od té doby už se nám nepodařilo se psychicky zvednout. Naopak soupeř pokračoval v krutém trýznění našich zadních řad. Útok střídal útok, rychlý domácí hráči mnohdy nešli zastavit ani za cenu faulu a místy se odehrávaly až komické situace. Suma sumárum druhý poločas končil výsledkem 8:3.
 
Třetí zápas znamená třetí letošní prohru, nula bodů a poslední místo tabulky. Více netřeba dodávat. V sobotu přijedou na naše hřiště chlapci z předposlední Libže. Nic než vítězství nemůže být akceptováno. Je třeba se odrazit ode dna.
 
Kamil Krejcárek
 1
 
2
 
3

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci