Oslabený tým tahal v Trhovém Štěpánově za kratší konec

FK Trhový Štěpánov - Sokol Ostředek 7:3 (1:0)

branky: Špalek, Horák, Měchura

sestava: Malý - Fiala (34. Klus), Štěch J., Rezek, Procházka (76. Sanchez) - Štěch M. (55. Kančij), Nepraš, Měchura, Novák - Horák, Špalek


Včera sehráli naši fotbalisté v Trhovém Štěpánově první mistrovské utkání nové sezóny. Ačkoliv jsme při předchozích dvou výjezdech k tomuto soupeři (naposledy letos v rámci Letního poháru) jeho tvrz vyplenili a vezli si domů tři body, tak velký počet omluvenek, zejména z důvodu dovolených, dával tušit velký problém. Soupeř nevyšel vstříc našemu přání odložit zápas na neděli nebo na některý den v týdnu, a tak ve čtvrtek večer, kdy mohl hrající kouč Borina počítat na sobotní mač stále jen s 9 hráči, se řešilo, zda nehodíme ručník do pomyslného ringu a na zápas neodjedeme. Padlo chlapské rozhodnutí, že zápas dáme byť i třeba jen v devíti. Předseda si už lezl na půdu, aby oprášil své kopačky, uložené tam od roku 1999. Během krátké doby ohlásili svou účast Jarda Rezek a Martin Novák, takže jsme měli alespoň jedenáctku. A když svou pomoc nabídli Martin "Matex" Štěcha, Carlos Sanchez a Jarda Klus a během pátku se podařilo obnovit jejich "zaprášené" registrace z archívu, mohli jsme vyrazit do Štěpánova i s relativně slušným počtem náhradníků.

Ze začátku jsme byli lepší, ale po 10 minutách se domácí osmělili a převzali otěže zápasu zcela do svých rukou, resp. nohou. Nicméně poločasové skóre nám ještě dávalo jakousi naději na nějaký ten bodový zisk, za který slíbil předseda klubu před zápasem sud piva. Realita však byla bohužel jiná. Góly v naší síti se začaly rychle množit a hrozil vysoký výprask. Byť jsme nakonec inkasovali sedmičku, tak tři vstřelené branky dávají výsledku přece jen "snesitelnější" podobu. Je velká škoda, že jsme řadu branek dostali po dorážkách, když první pokusy dokázal gólman Malý zneškodnit, ale u odražených míčů byl rychleji soupeř.

Je otázkou, jak bychom si vedli, kdyby nám nechybělo 5-6 hráčů ze základní sestavy. Na kdyby se ale nehraje, a tak díky velkému množství absencí jsme sami zbytečně odstartovali sezónu porážkou. 

Velké díky patří trojici Martin Štěch, Jarda Klus a Carlos Sanchez, kteří neváhali a pomohli v krizové situaci. Dá se říci, že výhrou včera bylo už jen odehrání zápasu...

V sobotu od 17h hostíme doma Zdislavice. Věřme, že nastoupíme v plné síle a připíšeme si první tři body do tabulky!

Přijďte naše kluky podpořit na tribunu!

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci