Ani v Jankově se fotbalistům penalty nedařilo proměňovat

Sokol Jankov - Sokol Ostředek 2:2 (2:1), 4:2 na penalty

branky: Špalek, Horák

sestava: Dytrich Tadeáš - Fiala, Krejcárek, Dytrich, Müller - Nepraš, Florián, Uršic, Jiřík - Špalek, Horák

střídali: Sadílek P., Kančij


V sobotním parném odpoledni jsme v rámci předposledního kola Letní ligy jeli do Jankova. Tradiční účastník okresního přeboru aspirující na postup do kraje měl být dalším zajímavým soupeřem, na kterého jsme v Letní lize narazili. V tomto směru je třeba konstatovat, že rozhodnutí účastnit se této soutěže bylo veskrze správné. Jinak bychom pro přátelské zápasy jistě těžko hledali takto kvalitní soupeře a je pravdou, že zápasy s Kondrací či Jankovem nás mohou posunout jenom dále.

V posledních zápasech jsme si pochvalovali šíři kádru i možnosti kreativního skládání sestavy, i přesto jsme do Jankova necestovali ve velkém počtu a prakticky celý kádr pobral do svého busu Jenda Muller. Nakonec se musel omluvit i sám trenér a tak funkci hrajícího trenéra převzal Tomáš "Tetteh" Dytrich. V brance jsme se tentokrát spoléhali na výpomoc od Tadeáše Dytricha, protože Jirka Škvor ani Tomáš Malý bohužel na zápas dorazit nemohli. Stopera opět hrál Kamil Krejcárek. Před sebou měl staré známé Láďu Fialu, Tomáše Dytricha a Jendu Mullera. Ve středu zálohy jsme pak nastoupili s dvojicí Petr Florian a Lukáš Uršic. Po stranách měli pilovat lajnu Kuba Jiřík a Zdenda Nepraš. A v útoku už si to nedovedeme představit bez Edy Špalka a Kuby Horáka. Na lavičce byl připraveni Vasil Kanchyi a Petr Sadílek.
 
V úmorném vedru se asi nedal čekat nějaký svižný fotbal. Domácí mužstvo již od prvních minut naznačilo, že jejich hra bude založená na dlouhých pasech z obrany na rozběhnutá křídla. Vysunuli jsme tedy obranu co nejvíce ke středovému kruhu a několikrát se nám podařilo domácí chytnout do offsajdové pasti. Delší míče sbíral výborně chytající Tadeáš Dytrich. Ten se předvedl především při několika velkých šancí soupeře. Přesto jsme v 16. minutě šli do vedení my. Eda Špalek se postavil k rozehrání přímého volného kopu z hranice vápna a krásnou střelou přes zeď nedal brankáři Jankova šanci - 0:1. Naše obrana poté přečkala opět několik přímočarých akcí soupeře, avšak v 37. minutě jsme již inkasovali. Po skrumáži v našem vápně, nedokázal míč pořádně odkopnout Honza Muller a odražený míč uklidil do sítě domácí Adam - 1:1. Druhou branku jsme bohužel inkasovali ve 45.minutě a byla to branka hodně kontroverzní. Centr z pravé strany před naší branku odvracel v těsném souboji s domácím útočníkem Tomáš Dytrich. Bohužel po pádu soupeře odpískal rozhodčí Filip velmi přísnou penaltu. I přes velké protesty Tomáše a dokonce po konzultaci s pomezním, který si jistý dle svých slov nebyl, se rozhodčí rozhodl na svém verdiktu trvat. Domácí penaltu proměnili. 
 
V druhém poločase jsme se odhodlali nesložit zbraně a soupeři utkání, co nejvíce ztížit. Nakonec jsme i přes početní převahu soupeře byli v druhém poločase lepším týmem. Eda Špalek se stáhnul do středu zálohy a svou aktivitou společně s Petrem Floriánem rozhýbal naše mužstvo. Najednou nás bylo plné hřiště, nevypustili jsme jediný souboj a několikrát krásně vykombinovali z obrany až do útoku. V 68. minutě jsme pak po krásné akci utkání vyrovnali. Eda Špalek nadýchaným pasem oslovil nestárnoucího Vasila Kanchyie, který si zaběhl za obranu a chytrým obloučkem se mu podařilo přehodit brankáře. Kuba Horák již měl snadnou práci a hlavou doklepl v pádu do prázdné branky - 2:2. Do konce zápasu již se skóre nezměnilo. Obrana fungovala velmi dobře, brankář chytal skvěle a útok držel domácí v neustálé nervozitě. Utkání tak nakonec dospělo k penaltám. V nich jsme bohužel zase nebyli úspěšní, slabou chvilku si vybrali tentokrát Eda Špalek a Jenda Muller. Tadeáš sice jednu penaltu chytil, ale to nestačilo. Přesto je nutné pochválit mužstvo za velmi dobrý výkon.
 
V posledním kole nás doma čekají Zaječice. Přijďte naše fotbalisty podpořit!
 
Kamil Krejcárek

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci