Autobusem si dojeli fotbalisté pro výhru do Trhového Štěpánova

FK Trhový Štěpánov - Sokol Ostředek 1:4 (1:2)

Branky: Měchura, Špalek 3

Sestava: Škvor J. - Fiala (46. Müller), Krejcárek (77.Fiala), Škvor M.(46. Rezek), Dytrich (67. Kančij) - Měchura (67. Škvor M.), Uršic, Florián, Nerad (40. Novák) - Horák, Špalek


V sobotu náš čekal další zápas Letního poháru OFS. Protože jsme v posledním kole doma přesvědčivě zvítězili nad mužstvem Ratměřic, mohli jsme se dle specifického systému losu těšit na atraktivnějšího soupeře. Los nám nakonec přisoudil mužstvo Trhového Štěpánova, účastníka stejné soutěže III. třídy, se kterým jsme kvůli koronavirové pandemii nestačili v tomto ročníku poměřit síly. Vynahradit jsme si to tedy mohli právě v Letním poháru OFS. 

Současné soupiska našeho týmu čítá momentálně asi 30 hráčů. Hrající trenér Libor Procházka tak může dát volný průchod své kreativitě při tvorbě sestavy, většina postů je zdvojených a navíc odpadají starosti z minulých let, kdy jsme často horko těžko dávali dohromady 11 hráčů. Do Trhového Štěpánova cestovalo 15 hráčů. Paradoxně jsme se museli obejít bez všech posil a k zápasu tak vyběhla stará známá sestava z minulých let. Branku hájil Jirka Škvor. Na stopera se postavil Kamil Krejcárek a před sebou dirigoval Láďu Fialu, Milana Škvora a Tomáše Dytricha. Ve středu zálohy hrál Petr Florián a Lukáš Uršic. Na pravé straně střelec posledního zápasu Zdenda Měchura a na levé Fanda Nerad. V útoku jsme pak spoléhali na stálice posledních let Edu Špalku a Kubu Horáka.
 
V Trhovém Štěpánově na nás čekalo skvěle připravené hřiště a zbrusu nové zázemí klubu, které je možné domácím opravdu jen závidět. Domácí vyběhli na trávník ve velmi mladé sestavě se zkušenými hráči v ose hřiště. Bylo tedy jasné, že budou vsázet na rychlost a přechod do útoku po stranách, což se hned od úvodního hvizdu naplnilo a naše obrana měla spoustu starostí s dlouhými přihrávkami směřujícími na nabíhající krajní hráče soupeře. Úvodní nápor domácí přetavili v branku hned v 6. minutě, kdy po rohu hlavičkoval do branky nikým nekrytý Menda - 1:0. Nám se naštěstí podařilo srovnat hned v 8. minutě, když se trefil po dobré orientaci ve vápně střelec posledních dní Zdenda Měchura - 1:1. Hned o minutu později mohl být Zdenda ještě slavnější, když se přetažený centr z jeho kopačky snesl až na spojnici domácí branky. Fotbalový Bůh  si ale nejspíš řekl, že by to už opravdu stačilo. To bylo z naší strany ale po většinu prvního poločasu všechno. Měli jsme problém udržet tempo zápasu z úvodu, vázla nám kombinace a finální přihrávka. Často bylo pro nás velmi těžké podržet míč na polovině soupeře a nechat tak oddychnout naší obraně. Přesto jsme šli do kabin po zlepšeném výkonu ze závěru prvního poločasu s vedením 1:2. Po chybě domácího brankáře přihrával Zdenda Měchura Edovi Špalkovi před odkrytou branku a Eda se nemýlil. Krásným gólem do šatny jsme uzavřeli první poločas - 1:2.
 
Do druhého poločasu jsme vyměnili téměř kompletně obranu. Na beky se postavili Jarda Rezek a Jenda Muller. Na předstopera šel alternovat Tomáš Dytrich s tím, že se s Milanem Škvorem prostřídají v průběhu poločasu. Do útoku pak šel Martin Novák, který svou aktivitou dělal domácí obraně velké starosti. V druhém poločase už to byl od našeho mužstva výrazně sebevědomější výkon. Hned od začátku jsme si šli důrazně pro vítězství a soupeř kladl stále menší odpor. Dvě velké šance spálil Martin Novák, kdy především při té první skvěle obešel v rychlosti brankáře, ale bohužel netrefil prázdnou branku z hranice vápna. Až v 78. minutě jsme se dočkali uklidnění. Eda špalek se pěkně trefil z kroku z hranice vápna - 1:3. O dvě minuty později se Eda dočkal hattricku, když zvýšil na - 1:4. Zvedl tak hozenou rukavici od Zdendy Měchury a vydal se ho stíhat v závodě o našeho nejlepšího střelce Letního poháru.
 
Výhra v Trhovém Štěpánově přišla po velmi dobrém výkonu především v druhém poločase. zásluhou dalšího úspěšného utkání jsme se posunuli v tabulce výše a můžeme se těšit opět na atraktivnějšího soupeře. Před výroční valnou hromadou našeho spolku v sobotu od15 h doma přivítáme fotbalisty Kondrace. Poměřit síly s pravidelným účastníkem krajské I. B třídy pro nás bude velkou výzvou.  
 
Kamil Krejcárek

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci