Úvodní zápas Letního poháru OFS s Úročnicí se nám nepovedl

TJ Sokol Ostředek - TJ Úročnice Benešov  1:3  (0:1)

branka: Müller (na 1:2)

sestava: Škvor J. - Měchura, Krejcárek, Škvor M., Dytrich - Nepraš, Florián, Uršic, Jiřík - Horák, Špalek

střídali: Rezek, Štěch J., Fiala, Müller, Nerad, Kančij


Asi nikdo z nás si ještě nedávno asi nedokázal představit, že budeme v Ostředku bez fotbalu plných sedm měsíců. Bohužel koronavirová pandemie zásadním způsobem ovlivnila i tak obyčejnou věc jakou je vesnický fotbal. Nemožnost vyběhnout na zelený pažit s kamarády, byť jen k obyčejnému tréninku byla pro nás značně frustrující. Atmosféra mistrovského zápasu pak chyběla o to více.

S tím, jak se začal život pomalu vracet do normálních kolejí, jsme i my začali mít radost ze společných tréninků. S velkým nadšením jsme pak přijali zprávu, že OFS chystá místo zrušené jarní části sezóny alespoň na posledních pět týdnů Letní pohár, kde bude možnost opět poměřit síly s mužstvy z okolí. První zápas nás čekal v sobotu s Úročnicí.
 
V nucené pauze jsme sice byli nuceni stagnovat na hřišti, ale určitě jsme nezaháleli na funkcionářském poli. Hráčský kádr se výrazně rozšířil a zkvalitnil. Podařilo se domluvit návrat legend ostředeckého fotbalu Ondry Hanibala a Ondry Vildmana. Další výraznou posilou jistě bude ostředecký rodák Vláďa Veselý, který se se svým skvělým fotbalovým CV konečně vrací domů. Se svými nespornými fotbalovými kvalitami a zkušenostmi by měl být ihned oporou. Dále musíme zmínit ještě mladého nadějného Jana Štěcha.
 
I když první tři jmenovaní se zápasu s Úročnicí ještě nezúčastnili, tak i přesto se v kabině hlásilo 17 lidí. Vypadá to, že především na podzim bude opravdu tuhý boj o základní sestavu případně i nominaci na zápas, což by mělo vést ke zkvalitnění tréninkového a zápasového přístupu. Letní liga je však ještě koncipována stylem, aby si hlavně po dlouhé pauze zahráli všichni. Proto bylo skvělé, že každý hráč dostal minimálně svých 45. minut na hřišti. 
 
Hned od začátku utkání bylo znát, že nám zápasový rytmus chybí. Což po tak dlouhé době není nic neobvyklého a nic na tom nezměnily ani dva přípravné zápasy, které jsme hráli vždy v kombinované sestavě. Jistota na míči a kombinace stále trochu vázly. Úročnice na tom byla sice o trochu lépe, ale zase ne tak výrazně, aby nás nějak přehrávala. V obraně jsme působili na začátku zápasu celkem kompaktním dojmem a dokázali jsme si poradit s útoky soupeře. Nedařilo se nám ale držet míč na soupeřově polovině a tak  útočné výpady soupeře neustávaly. Bohužel z toho vyústil i první gól, Jirka Škvor si vyběhl na centr soupeře, ale bohužel se jemu ani nikomu jinému nepodařilo dostat míč do bezpečné vzdálenosti od naší branky, po sérii střeleckých pokusů soupeře a různých odrazů jsme pak inkasovali.My jsem se v prvním poločase dostaly k několika slibným protiútokům, které ale nevedly k vytvoření stoprocentní šance.
 
V druhém poločase, když už byla naše sestava značně obměněná, jsme pustili soupeře do dvoubrankového vedení. Po faulu Milana Škvora se kopala penalta a útočník soupeře ji s přehledem proměnil. Naše snížení přišlo po rohovém kopu, když na dvakrát dorážel do branky Honza Muller. V té době jsme se více tlačili do soupeřovy branky a měli blízko k vyrovnání. Dvakrát jsme však zklamali v obrovské šanci na brankové čáře soupeře. Poprvé nedokázal doklepnout Kuba Horák, podruhé před prázdnou bránou netrefil míč Jenda Muller. A tak jsme v 90. minutě dostali poslední gól a soupeř ustanovil výsledek zápasu na 1:3.
 
Letní pohár jako projekt je určitě výborný nápad. V příštím kole nás čeká opět domácí zápas proti Ratměřicím. Do zápasu opět půjdeme s tím, aby si hlavně zahráli všichni a nikdo se nezranil. Přijďte nás podpořit, točíme výborný Bernard 11 ! 

Kamil Krejcárek


Acko jaro 2021
P5220009

P5220010

P5220011

P5220012

P5220013

 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci