Derby s Chocerady se fotbalistům nepovedlo

Sokol Ostředek - SK Chocerady  3:7  (1:4)

S největší pravděpodobností poslední letošní utkání jsme sehráli v sobotu na našem hřišti proti Choceradům. Kvůli neutěšené epidemiologické situaci byly následující dvě kola odloženy a je více než zřejmé, že to těmito dvěma týdny neskončí. Již na zápase s Chocerady jsme museli dodržet velmi přísná vládní opatření, utkání bohužel muselo být uspořádáno bez diváků. Je opravdu škoda, že zrovna tradiční derby nemohlo mít patřičnou diváckou kulisu. 

Věděli jsme předem, že nás nečeká lehké utkání. Naopak, Chocerady pod trenérem Pučelíkem, který přišel na jejich lavičku v minulé sezóně, šly výrazně nahoru a v této sezóně si výkonnost také drží. Rukopis trenéra je na hře Chocerady patrný, kdy je evidentně vsazeno na důrazný presink, pohyb a rychlost, čemuž odpovídá i skladba mužstva. Velmi mladý kádr řídí ze zadních řad zkušení Říčař a Benák. To ještě kvůli zranění chyběl velezkušený Jenda Kuželka.
 
Borina se tentokrát mohl spolehnout na téměř kompletní kádr, když chyběli jen dlouhodobý marodi Milan Škvor a Fanda Macháček. V brance nastoupil Martin Drahota. V obraně pak čtveřice Rezek, Krejcárek, Uršic a Dytrich. Ve středu zálohy dostal úkol krýt záda Petru Floriánovi opět Zdenda Měchura. Na stranách dostali důvěru jako vždy Eda Sidor a Zdenda Nepraš. Do útoku se po jedno zápasové pauze vrátila dvojice Špalek a Horák. 
 
Utkání začalo svižně, přesně dle předpokladů. Že nám Chocerady svým presinkem nenechají mnoho času pro rozehrávku, se hned v úvodní minutě přesvědčil Kamil Krejcárek, když před napadajícím útočníkem hasil přihrávkou dozadu na poslední chvíli. Museli jsme se Choceradům v pohybu a agresivitě vyrovnat, což se nám na začátku i poměrně dařilo. Dostali jsme se dokonce do vedení, když ve 12. minutě skóroval Kuba Horák - 1:0. Bohužel se nám však nepodařilo vedení udržet. Ve 14. minutě jsme snadno ztratili ve středu hřiště míč a hostující Kabeláč z hranice vápna trefil technicky přesně k tyči - 1:1. Z utkání jsme pak už totálně vypadli. Ve 23. minutě zahrál nesmyslně rukou ve vápně Jarda Rezek a hosté penaltu bezpečně proměnili - 1:2. Třetí branku jsme dostali ve 37. minutě, když naše obrana nezachytila výbornou kolmici Jardy Říčaře, na hranici ofsajdu si míč převzal Kouřimský a svůj nájezd zakončil s přehledem - 1:3. Bohužel to ještě nebylo všechno. Ve 45. minutě utekl soupeř po pravé straně a zpětnou přihrávku přetavil v gól ve velkém vápně nikým nehlídaný Kabeláč - 1:4. Poločas hrůzy jsme zakončili s mankem tří branek. 
 
V druhé půli už byla hra vyrovnanější, bohužel jak již bylo trendem v poločase prvním, když se Chocerady přiblížily k naší brance, hned z toho byl gól. Těžko říct, jestli naše obrana je tak lehce překonatelná v klíčových situacích ve vápně nebo zda soupeř těžil z velmi dobré produktivity. Nicméně v 64. minutě jsme prohrávali 1:6, kdy především šestý gól jsme dostali naprosto nepochopitelně po vlastním autovém vhazování. V závěru se nám podařilo snížit v 79. minutě zásluhou Erika Fišera a hlavičkou Petra Floriána po rohovém kopu v minutě 83. Ale poslední tečku za zápasem napsal hostující Miláček, který doklepl míč vyražený Martinem Drahotou po přímém volném kopu Balvína - 3:7.
 
Těžko zápas dál hodnotit. Je asi dobře, že nám vláda zakázala hrát fotbal, protože v našem případě nucený odpočinek může jen prospět. Hlavní otázkou je, co lze změnit v tristní bilanci na straně obdržených branek. Gólů dostáváme obrovské množství a určitě to není způsobeno změnami v sestavě nebo smůlou. Je třeba si přiznat, že možná nastává čas pro změnu systémovou. Nelze se stále spoléhat na útočníky, že naši chybující obranu zachrání větším počtem vstřelených branek. Pokud vstřelí útok 5 branek, ale obrana jich pustí 6, tak veškerá snaha přichází vniveč. Stejně tak jako když ze čtyř útoků v prvním poločase v utkání s Chocerady dostaneme čtyři góly. Zákonitě se dostaví akorát tak frustrace a pocit zmaru. Naši útočníci defacto nebojují pouze se soupeřem, ale bojují i s vlastní obranou. Těžko říct, kdy se k fotbalu zase vrátíme. Do té doby máme čas na přemýšlení.

Branky: Horák, Fišer, Florián

Sestava: Drahota - Dytrich (46. Krajc), Krejcárek, Uršic, Rezek - Nepraš (52. Fišer), Florián, Měchura, Sidor (71.Jiřík) - Špalek, Horák

Napsal: Kamil Krejcárek


 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci