V divoké přestřelce s Pravonínem ztratili fotbalisté téměř vyhraný zápas

Sokol Ostředek - Sokol Pravonín  5:6  (3:2)

Naši fotbalisté ztratili v sobotu velmi dobře rozehraný zápas s Pravonínem. Soupeř kvůli rekonstrukci hřiště a kabin hraje celý podzim na hřištích soupeřů, ale i tak měl před zápasem stejnou bodovou bilanci jako my, tedy 9 bodů. Dalo se očekávat, že tentokráte dorazí protivník jiného kalibru než Kamberk či Tichonice.

Začátek se nám velmi povedl. Ve druhé minutě vybojoval balón na půlce u lajny Jarda Rezek a poslal pas na Kubu Horáka. Pravonínský gólman zaváhal s výběhem, čehož Kuba využil a poslal nás do vedení - 1:0.

Naše radost z vedení netrvala dlouho. V 6.minutě Jarda Rezek ztratil míč a šanci hostů hasil vyběhnutím pod nohy pravonínského útočníka gólman Martin Drahota, bohužel ho poslal k zemi a mladý sudí Chmelař správně nařídil penaltu. Vlasáka nerozhodilo ani její opakování a srovnal- 1:1.  

V 10.minutě nás reflexivním zákrokem zachránil brankář Drahota, když na čáře vyrazil umístěnou hlavičku soupeře. Za dvě minuty na to kopali hosté druhou penaltu. Tomáš Dytrich fauloval ve vápně pronikajícího pravonínského útočníka a Vlasák se nemýlil ani z třetí penalty a poslal hosty do vedení - 1:2.   

Z rychlé otočky skóre byli naši jako zkoprnělí. Nedokázali jsme si přihrát, ztráceli míče. Soupeř byl fotbalovější a přehrával nás.

Probuzení přišlo z nenápadné akce ve 33.minutě, kdy byl v rohu faulován náš hráč a sudí ukázal na penaltový puntík. Lukáš Uršic chladnokrevně poslal míč k tyči a srovnal na 2:2.

Do kabin se šlo zvesela. Ve 42.minutě se totiž Kuba Horák prosadil hlavou po perfektně zahraném rohu od Edy Špalka. Vedli jsme 3:2.

Vedení mohl zvýšit v úvodu druhé půle Eda Sidor, ale svou gólovku nevyužil, přitom se mu na malé vápně nabízeli volní Kuba Horák a Eda Špalek.

A přišel zákonitě trest. Hostující hráč našel skulinu mezi několika hráči a trefil se z 10 metrů přesně k tyči Drahotovy svatyně a bylo opět srovnáno - 3:3. 

Za čtyři minuty prokázal Kuba Horák, že má svůj den. Po skrumáži protlačil balón do pravonínské sítě. Zkompletoval svůj hattrick a opět jsme vedli - 4:3.

Když se za dalších pět minut Kuba Horák prosadil v souboji a nabídli míč na podnose "Eddu" Špalkovi, který vstřelil náš pátý gól, všichni jsme si mysleli, že je hotovo - 5:3.

Soupeř se ale nevzdal. Neuběhlo ani pět minut a snížil z pěkně zahraného trestného koupu z hranice vápna. Gólman Drahota se po míči umístěném k tyči natahoval, ale nedosáhl na něj a ještě se o tyč zranil. Od té doby kulhal, ale zápas dohrál.  

Snížení pokropilo soupeře živou vodou a hnal se za vyrovnáním, které bohužel přišlo v 80.minutě. Naši zaspali po odpískaném faulu a vůbec nezareagovali na chytré a rychlé rozehrání Pravonína. Hostující hráč se snadno dostal sám před Drahotu a bylo vymalováno - 5:5.

Další pohroma přišla za tři minuty. Naši hráči nechali prokličkovat hostujícího hráče středem až před gólmana. Nikdo ho nezastavil a zbyli nám jen oči pro pláč - 5:6.

Sudí Chmelař, který zápas totálně na obě strany nezvládl, nastavil kvůli ošetřování hostujících hráčů 11 minut. Srovnat se nám bohužel  nepodařilo. Nejblíže k tomu bylo ve 100.minutě, kdy Eda Špalek poslal z trestného kopu centr před bránu. Míč prošel malým vápnem podél celé brány, ale žádnému z našich nabíhajících hráčů (včetně gólmana Drahoty) se nepodařilo natáhnout špičku kopaček, tak aby jej postrčili do odkryté branky.

Po bitvě bývá každý generál, ale na posledních dvacet minut se výrazně snížila naše útočná síla směrem dopředu. Kuba Horák i Edík Sidor nám v závěru hodně chyběli, měli zůstat na hřišti.To se prokaučovalo...  

Již ve středu od 17 h doma čeká naše fotbalisty osmifinále okresního poháru proti SK Pyšely, vedoucímu týmu A skupiny třetí třídy. Přes absence několik hráčů základu se popereme o postup do čtvrtfinále.   

Branky: Horák 3, Uršic, Špalek

Sestava: Drahota - Fiala (67. Jiřík), Dytrich, Uršic, Rezek - Nepraš, Florián, Měchura, Sidor (89. Nerad) - Špalek, Horák (80. Fišer)


 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci