Fotbalisté nasázeli Tichonicím sedmičku

Sokol Ostředek - Sokol Tichonice  7:0  (4:0)

V sobotním zápase proti Tichonicím, chtěli naši fotbalisté navázat na zápas s Miřeticemi a zapomenout na debakl z Bílkovic. Kvůli vyloučení ve středečním poháru nemohl nastoupit Lukáš Uršic. Zraněný sval nespustil do hry ani Jardu Rezka a svou absenci již dlouho dopředu avizoval Kamil Krejcárek. Hrající kouč Borina tak musel stáhnout k Tomášovi „Tetteh“ Dytrichovi na předstopera Milana Škvora. Kraj obrany pak svěřil zkušeným Fandovi Macháčkovi a Láďovi Fialovi. Jelikož nadále není fit Kuba Horák a nemocný je i Patrik Krajce, tak se do útoku k Edovi Špalkovi postavil Erik Fišer, pro něhož to byla premiéra v mistráku v základní sestavě.

Od úvodního hvizdu sudího Kuby patřilo hřiště našim hráčům. Tichonice se ukázaly jako velmi slaboučký soupeř, který by měl problém i se soupeři ze čtvrté třídy.

Neuběhly ani tři minuty a již dvakrát stálo štěstí na straně soupeře, když Erik Fišer trefil tyčku a za chvíli na to hlavičkoval Eda Sidor do břevna. V 6.minutě jsme se již radovali, Erik Fišer dostal míč za obranu a neomylně jej poslal do brány. Pro Erika to byl první gól v jeho zatím kratičké fotbalové kariéře.

Šance ke skórování na naší straně přibývaly, soupeř se dostal do blízkosti naší branky je sporadicky. Gólman Jirka Škvor byl prakticky bez práce. Stále se však nedařilo vstřelit druhý uklidňující gól.

Přišel až ve 22.minutě. Eda Špalek zachytil špatnou rozehrávku tichonického gólmana a z úhlu zavěsil – 2:0.

Za dvě minuty dostal balón do ulice Petr Florián a s přehledem vstřelil naší třetí branku.

Ve 35.minutě zatáhl míč po lajně Kuba Jiřík, který nahradil zraněného Erika Fišera, na vápně našel volného Petra Floriána, který poslal další navštívenku do tichonické branky. Po poločase jsme vedli 4:0, tedy na chlup stejně jako před čtrnácti dny proti Miřeticím.

V úvodu druhého poločasu byla na našich vidět spokojenost se stavem, soupeř byl nadále zcela bezzubý. Hrálo se v poklidném tempu, které narušil v 53.minutě Eda Špalek. Eda se postavil k trestňáku na hranici vápna a míč zakroutil přes zeď do brány – 5:0.

Za deset minut se k míči ve vápně dostal Kuba Jiřík, který neměl s hostujícím gólmanem slitování – 6:0.

Gólový účet zápasu uzavřel v 70. minutě svým třetím gólem Eda Špalek.

V závěru vytáhl svým patrně jediným „pořádným“ zákrokem zápasu Jirka Škvor míč nad břevno po střele hostujícího hráče zpoza vápno.

Stínem zápasu bylo zranění Fandy Macháčka, který si přetrhl achilovku na pravé noze. Včera musel být operován. Všichni mu přejeme brzké uzdravení a návrat na zelený pažit!

Příští týden v neděli hrají naši fotbalisté ve Velíši. Soupeř sice vyhrál poslední dva zápasy (Tichonice 3:2 a Kamberk 6:2), ale mělo by být v silách našeho mužstva přivézt nějaký ten bodík a udržet se v horní polovině tabulky.


V mistrovském zápase jsme se prvně střetli s Velíší až v sezóně 1993/94 ve třetí třídě - ve Velíši jsme prohráli 1:3 a na jaře 1994 doma 0:1. V další sezóně jsme sice na podzim rupli venku 1:2, ale na jaře 1995 slavili první výhru - 4:3. Na podzim 1995 jsme doma jen plichtili, ovšem v dubnu 1996 jsme velíšskou tvrz vyloupili (2:1).
 
Další setkání se odehrálo v sezóně 1998/99. Ve Velíši jsme dostali šest gólů (6:2), na jaře jsme soupeře doma porazili 4:3, což byla naše jediná výhra v celé sezóně, která náš sestup do pralesa neodvrátila.
 
V sezóně 2000/01, kdy jsme se vrátili do trojky,jsme oba zápasy prohráli (doma 2:5, venku 1:2). Sezónu na to, to bylo ještě horší - venku 1:6, doma 1:5. Velíš postoupila do přeboru, a tak k dalšímu klání došlo až po jejím sestupu v sezóně 2003/04. Doma jsme na podzim prohráli 0:1, ale na jaře 2004 jsme vyhráli ve Velíši 2:0.
 
Pak už se áčka střetli jen v sezóně 2008/09 - na podzim jsme ve Velíši prohráli 0:2, což jsme stejným poměrem soupeři oplatili na jaře doma. Ostředecké béčko hrálo s velíšským áčkem v sezóně 2013/14, dopadlo neslavně. Dvakrát 1:8.
 
Bilance áčka s Velíší je v souhrnu negativní - 5 výher, 1 remíza a 10 proher při skóre 24:41. 

Branky: Špalek 3, Florián 2, Fišer, Jiřík

Sestava: Škvor J. – Fiala (65.Procházka), Dytrich, Škvor M., Macháček (57. Kančij) – Nepraš (53. Malý), Měchura, Florián, Sidor – Špalek, Fišer (27. Jiřík) 


 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci