Nohejbalisté z Lísku u Postupic alias tým „Po 10 letech“ nenašli v neděli v Ostředku přemožitele

 Netradičně v neděli, 12. července uspořádala TJ Sokol Ostředek na víceúčelovém kurtu u fotbalového hřiště již 10.ročník nohejbalového turnaj trojic. Pořadatelé vzhledem k nepříznivé předpovědi narychlo v pátek posunuli termín o den. Některé týmy o den později bohužel nemohly dorazit, ale i tak se tradičního sportovního klání zúčastnilo 9 týmů. Počasí bylo ideální, nebylo ani horko ani zima a nepršelo.

Týmy nejprve bojovaly ve dvou základních skupinách. Utkání ve skupině se hrál na dva sety do deseti míčů. Všechny týmy postoupily do play-off, skupiny jen určily nasazení do pavouka.

Pětičlennou skupinu A vyhráli obhájci vítězství Šachisti z Týnce n/S, ale pouze o jeden jediný míč před domácím týmem Béďa, který táhl smečař David Luzum. Z přímého postupu do čtvrtfinále se radovaly ještě třetí S-Centrum z Benešova a „pořádající“ FC Holubárna. Další ostředecký tým Odpadlíci čekala kvalifikace s posledním týmem skupiny B.

Béčko ovládl tým „Po 10letech“, který se účastnil již prvního ročníku (jako „Fürbišáci“) a nyní po dlouhé odmlce dorazil do Ostředku znovu, když využil přesunutí turnaje na neděli. O druhém místě mezi divišovskými Tatankami a týneckými Broučči rozhodl jediný míč ve prospěch Broučků. Čtvrté místo patřilo Hugískům Nikoly Holubkové.

Souboj o čtvrtfinále mezi domácími Odpadlíky a Hugísky dopadl lépe pro druhý jmenovaný tým, jenž ale následně nestačil na Šachisty (6:10,7:10). Ve čtvrtfinále skončila překvapivě cesta domácího medailového želízka – týmu „Béďa“. Z kola ven ho poslali Broučci (7:10, 4:10). Nečekala se ani výhra S-Centra Martina Slavíka nad Tatankami, kterým se duel vůbec nevyvedl (10:5, 10:4). FC Holubárna sice v prvním setu tým „Po 10 letech“ trápila, ale nezvládla jeho druhou půlku a pak už mu favorit nedal šanci (6:10, 2:10).

První semifinále přineslo reprízu loňského finále a týnecké derby mezi Šachisty a Broučky, ve kterém měli navrch Šachisté (10:6, 10:6). S-Centrum druhé překvapení v řadě nepřichystalo, ale nohejbalisty z Lísku u Postupic alias „Po 10 letech“ potrápilo (6:10,8:10).

Bronzové medaile vybojovali Broučci, kteří v malém finále přehráli S-Centrum (10:6, 10:7). A dá se říci, že navázali za loňské stříbro.

Finálový zápas přinesl byl poměrně jednoznačnou záležitostí týmu „Po 10 letech“, který si poradil s obhájci vítězství a historicky se šesti výhrami nejúspěšnějším účastníkem turnaje Šachisty (10:6, 10:5). Turnaj tak poznal v desetileté historii teprve čtvrtého vítěze.

Nejlepší tři týmy si odvezli tradiční speciální ostředecké medaile, pivní ceny věnované pořadatelem a drobnosti věnované ing. Jiřím Müllerem.

Konečné pořadí 

1.

Po 10 letech

M.Fürbacher, A.Fürbacher, Benák M.

2.

Šachisté

M.Vnouček, P. Smolík, O. Frischmann

3.

Broučci

A. Bílek, M. Klíma, Z.Zeman, P. Klíma

4.

S-Centrum

M.Slavík st., M.Slavík ml., P.Jandač, M. Jandač ml.

5.

Béďa

D.Luzum, J. Nenáhlo, E.Špalek st.

6.

Tatanky

A.Svoboda, M. Dušek, P.Marek

7.

FC Holubárna

M. Škvor, R. Kotil, E. Špalek ml., F. Nerad ml.

8.

Hugísci

N.Holubková, P.Rezková, O.Kulhánek

9.

Odpadlíci

J.Müller, K.Tamme, M. Vosádka, J.Rehák

 O pořadí na 5.-8.místě rozhodl bodový zisk ze základní skupiny

 Přehled výsledků


 

Šachisti 

Broučci

S-Centrum

Béďa

Tatanky

FC Holubárna

Hugísci

Odpadlíci


 


 Foto: Kateřina Langová, Marek Škvor

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci