Stolní tenisté v novém roce ještě neztratili ani bod

Parádní jízda stolních tenistů pokračovala i v druhém letošním kole. Všech šest utkání odehraných v lednu vyhráli.

OP1: Sokol Ostředek A - Sokol Neveklov  12:6

Áčko kvůli krajskému soustředění talentovaných hráčů předehrálo svůj zápas již ve středu. K dispozici byla nejsilnější sestava a očekávalo se jak, si naši mladí hráči - Patrik Vosátka a Martin Vaigl poradí především s výbornými D.Kačmarem a P. Holým.

Po čtyřhrách byl stav nerozhodný, Patrik se Standou Měchurou nestačili na zmíněnou dvojici, ale Martin Vaigl s Mírou Janatou si snadno poradili s Valterovou s M. Kačmarem.

V první sérii si sice Martin Vosátka neporadil s D. Kačmarem, ale Patrik překvapil Holého a uspěli i Martin V. a Míra. Naši tak vedli 4:2. V druhé sérii nečekaně nestačil Míra na Holého a D.Kačmar byl nad síly Martin Vaigla. Martin Vosátka však dokázal porazit Valterovou a Patrik neměl problém s M. Kačmarem, takže jsme drželi vedení, ale nic nebylo jasné.

Před třetí sérií musela kvůli zranění odstoupit neveklovská jednička David Kačmar, který v zápase s Martinem Vaiglem šlápl na stojan ohrádky a natáhl si třísla. Holý sice porazil oba Martiny, ale byly to jediné dva body, které hosté v druhé části dvouher získali. Naši se tak mohli radovat z výhry.     

V úterý čeká áčko dohrávka v Týnci. v případě vítězství poskočí na 5.místo tabulky nejvyšší okresní třídy.

OP2: Sokol Ostředek B - SDH Olbramovice A  13:5

Béčko v pátek hostilo olbramovické áčko. V minulé sezóně byl mezi oběma týmy rozdíl dvou tříd. Hosté sestoupili z OP1, zatímco naši vyhráli OP3 a slavili postup.

Hosté našim nevyšli vstříc se žádostí o předehrání zápasu, ale nakonec se podařilo domluvit uvolnění Aničky Holejšovské z již zmíněného krajského soustředění. Vedoucí týmu mohl počítat i s Jurou Žydykem, který se stačil vrátit z Ukrajiny a také Petrem Vobeckým, který chtěl napravit slabší výkon z Louňovic. Marka Škvora, laborujícího s kolenem, nahradil Petr Stanovský.

Již v říjnu,v nekompletní sestavě, naši soupeře potrápili a věřili si, že nyní ho dokáží porazit. Za svým cílem šli razantně od začátku. Zvládli obě čtyřhry, důležité bylo, že Anička s Jurou přetlačili 3:2 Matějovského s Topolem. Body na našem kontě přibývaly a již v na konci druhé série, kdy Anička vybojovala v pětisetové bitvě s Matějovským devátý bod, bylo jasné, že neprohrajeme. Ovšem byla by škoda, takto rozehraný zápas nedovést k výhře. Desátý vítězný bod přišel hned v dalším zápase. Jura porazil Chudlářského.

Výhrou se naši s 19 body dotáhli na svého soupeře a stejně bodů má i páté čerčanské áčko. Poslední Louňovice se asi již smiřují se sestupem, ale předposlední Benešov E opět vyhrál, a tak naši mají na barážovou pozici náskok stále jen 8 bodů.     

OP4: SK Bystřice B - Sokol Ostředek C 3:15

Céčko hrálo ve čtvrtek na půdě poslední Bystřice a pro klid ve zbylé části soutěže potřebovalo vyhrát. Ačkoliv se muselo obejít bez Petr Stanovského a Pepíka Lemberka s velkým přehledem si zajistilo tři body do tabulky.


 


     

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci