Vydařený vstup stolních tenistů do nového roku

Po krátké vánoční pauze vstoupili naši stolní tenisté v pátek do odvetné části okresních soutěží.

OP2: Sokol Louňovice B - Sokol Ostředek B  7:11

Béčko čekal velmi důležitý zápas v Louňovicích. Domácí tým se krčí na posledním 12.místě se 4 body. Naši v první části sezóny získali bodů 13, což stačí na 10.místo. Cíl našich hráčů byl jasný, bodovat a udržet soupeře na dně tabulky. Sestava - Anička Holejšovská, Petr Vobecký, Jura Žydyk a Marek Škvor dávala naději, byť Marek byl handikepován nateklým kolenem z prosincového turnaje.

Našim nevyšel tah nasadit na domácí lepší dvojici Tichá/ Kakos Aničku s Petrem, nicméně Marek s Jurou neměli proti Bébrovi s Kahounem problém a po čtyřhrám byl stav vyrovnaný. Hned v první sérii dvouher se začaly misky vah naklánět v náš prospěch. Anička si poradila s domácí jedničkou Tichou, Jura s Bébrem a Marek s Kahounem. Jen Petr, který neměl svůj den prohrál s Kakosem. Naši se dostali do vedení 2:4.

Druhá série začala dle předpokladů Anička porazila Kakose, Petr Kahouna a Jura prohrál Tichou. Marek zaváhal s Bébrem, tahal celý zápas za kratší konec, ale dokázal dostat zápas do pátého setu a ještě i srovnal na 9:9, ale poslední dva míčky patřili soupeři. Stále jsme však drželi vedení - 4:6.

Třetí série přinesla našim jistotu, že nepojedou domů bez bodu. Anička neměla problém s Kahounem. Jura si poradil s Kakosem. Petr sice proti plánu prohrál s Bébrem, ale Marek překvapil Tichou, hrající souběžně druhou ligu žen za Spartu Praha. Při vedení 2:1 na sety, dokázal trpělivostí obrátit skóre ze stavu 4:10 na vítězných 12:10 a přidal na konto našeho týmu 9.bod. Výhru pak přinesl hned první skončený zápas poslední série. Jura neměl problém s mladým Kahounem.     

Důležité tři body do tabulky znamenají, že soupeře máme náskok již 12 bodů. Předposlední Benešov ale porazil devátou Mrač, a tak na barážové 11.místo mají naši stále náskok 8 bodů. V tabulce však již přeskočili Mrač (13b.) a o skóre i béčko Olbramovic. 

OP4: Sokol Ostředek C - Sokol Teplýšovice B  10:8

Velmi důležitý zápas čekal v pátek doma i na céčko. Naši hostili v derby béčko Teplýšovic, které po první půlce drží předposlední 10. místo s pouhými třemi body. Výhra by pro naše, kteří s 12 body byli osmí, znamenala klid pro další zápasy. Obejít se ale museli bez jedničky Petra Stanovského, za kterého zaskočil Martin Vosádka a doplnil Jarku Bartůškovou, Petra Styblíka a Pepu Lemberka. Hosté dorazili, vzhledem k odložení zápasu áčka na pondělí, ve velmi posílené sestavě se zkušenými matadory Zemanem a Pessrem, čímž vyslali signál, že boj o záchranu nevzdávají.

Po čtyřhrách byl vyrovnaný stav. Jarka s Pepou porazili Gobyho se Škvorem, ale Petr s Martinem Zemana s Pessrem nezaskočili.

První série dvouher začala dle papírových prognóz. Pepa porazil Gobyho a Jarka Škvora. Martin dle předpokladů nestačil na Zemana. Petr však překvapil Pessra a jak se ukázalo, byl to rozhodující moment celého utkání. Naši, byť někdy po boji připisovali bodíky proti Gobymu a Škvorovi a naopak na prázdno vyšli proti Zemanovi s Pessrem.

Výsledkem tak byla těsná, ale důležitá výhra 10:8. Soupeři jsme v tabulce odskočili o 9 bodů a pokud teď ve čtvrtek vyhrají naši na půdě poslední Bystřice, neměli by mít se záchranou větší problém.  

OP5: Sokol Ostředek D - Sokol Nesvačily B  11:7

Déčko se tedy v souběžně hraném zápase muselo obejít bez Martina Vosádky, ale i tak nastoupilo v sestavě, která dávala šanci na výhru - Jindra Nenáhlo, Pepa Suchánek a mladíci Šimon Styblík s Danem Císařem.

Naši vyhráli obě čtyřhry a začali si kráčet pro výhru, kterou potvrdili v úvodu poslední série dvouher. Příjemně překvapil Šimon, který získal tři body. Stejně se vedlo Jindrovi. Dan vyhrál dvě dvouhry. Nedařilo se Pepovi, který uspěl až v posledním zápase s Klímou.


Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci