Silvestrovský pinčes prvně vyhrál Petr Vobecký

Stolní tenisté již po deváté zakončili kalendářní rok „Silvestrovským pinčesem“, turnajem pouze pro domácí, členy TJ a pozvané. Letošního sportovního klání, které proběhlo v sobotu 28.prosince v ostředecké sokolovně, se zúčastnilo 28 hráčů a hráček. O dětském turnaji píšeme v samostatném článku.

I letos byly pro dospělé účastníky vypsány kategorie registrovaných a příchozích. Ženy, kterých dorazilo pět, hrály na své přání s příchozími muži.

V kategorii registrovaných soupeřilo 12 hráčů, kteří byli losem rozděleni do čtyř skupin, které se hrály systémem každý s každým na dva vítězné sety. První dva z každé skupiny postoupili do čtvrtfinále. Hráče na třetích místech čekal pavouk útěchy.

Semifinálové zápasy přinesly líté boje o každý míček. Marek Škvor svou urputnou bitvu se Zdeňkem Křížem, hostem z Neveklova, přes vedení 7:5 v pátém setu nedotáhl do vítězného konce. Podobné drama nabídl i druhý semifinálový souboj mezi domácími Petrem Vobeckým a Jindrou Nenáhlem. Z postupu do  finále se nakonec radoval Vobecký.

V boji o bronz oplatil Jindra Nenáhlo Marku Škvorovi porážku ze skupiny a zaslouženě zvítězil.

Finále bylo snadnou záležitostí Petra Vobeckého, kterému stačili se Zdeňkem Křížem jen tři sety, aby se prvně v historii turnaje radoval z celkového vítězství.

 Zleva: Kříž, Vobecký a Nenáhlo

Na šestnáct příchozích hráčů čekal podobný systém, jaký byl v kategorii registrovaných. Nejprve se hrály 4 skupiny. Nejlepší dva z každé z nich čekalo čtvrtfinále, zbylí hráli pavouka útěchy.

Zleva: Fiala, Pokorný a Soustružník

Vítězem této kategorie se stal Petr Pokorný, který ve finále porazil Ladislava Fialu v poměru 2:0 na sety. Bronzovou medaili získal Michal Soustružník díky výhře 2:0 v malém finále nad Janou Zajícovou, která byla nejlepší ženou.

Zleva: Uršicová, Zajícová a Poláková

Nejlepší trojice žen byla oceněna lahvemi šampaňského. Druhá za již zmíněnou Janou Zajícovou skončila Radana Uršicová. Třetí byla Aneta Poláková.

Na závěr turnaje následovala populární obíhačka o šampaňské, které jistě potěšilo vítězného Petra Styblíka.


Konečné pořadí - registrovaní

Konečné pořadí - příchozí


Přehled všech výsledků

kategorie REGISTROVANÍ

kategorie PŘÍCHOZÍ


 Přehled vítězů turnaje (hlavní kategorie)

2019 - Vobecký Petr

2018 - Žydyk Roman

2017 - Žydyk Roman

2016 - Šramota Pavel

2015 - Škvor Marek ml.

2014 - Žydyk Roman 

2013 - Šramota Pavel

2012 - Menz František

2011 - Nenáhlo Jindřich


 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci