Zápas s Pyšely bohužel rozhodla jedna chyba

Sokol Ostředek - SK Pyšely  0:1 (0:1)

V posledním domácím zápase podzimní části sezóny jsme měli možnost poměřit síly s Pyšely. S průběžně druhým celkem tabulky nemáme historicky příliš příznivou bilanci. Ale tři body by nám velmi pomohli k klidnému přezimování, a proto jsme šli do zápasu odhodlaní tentokrát zvítězit.

Bohužel se nám v týdnu před zápasem začala povážlivě plnit marodka a ve čtvrtek jsme dokonce museli v zoufalství vytáhnout ze šuplíku staré zaprášené registračky bývalých aktivních hráčů .K povolání záloh nakonec nedošlo. Tak jako tak jsme ale museli nastoupit v dost improvizované sestavě. Kvůli zranění chyběli Jirka Škvor, Milan Škvor a Lukáš Uršic. Jarda Rezek se věnoval svému druhé koníčku myslivosti a Eda Sidor, ač očekáván, vůbec na zápas nedorazil. Měnil se proto opět předstoper a tentokrát dostal příležitost ukázat svou kreativitu Tomáš "Tetteh" Dytrich. Na krajích obrany pak nastoupili Láďa Fiala a Fanda Macháček. Na pravém kraji zálohy dostal od začátku příležitost Kuba Mistoler a nalevo další mladík Kuba Jiřík. Střed pole ovládali Petr Florián a Zdenda Měchura. Útočné duo Eda Špalek a Kuba Horák zůstalo naštěstí pohromadě.

První poločas byl spíš boj než fotbal. Měli jsme od začátku utkání bohužel velký problém zklidnit naši rozehrávku a dát míč na zem. Pokud jsme slibně rozjeli akci přes střed hřiště, tak naši krajní záložníci dostatečně nereagovali a nenabíhali do správných prostorů. To je ale jen daň za neustálé točení se sestavou a slabou tréninkovou morálku. Téměř jediné velké chyby jsme se dopustili ve 12. minutě zápasu, a nakonec se ukázalo, že to byla chyba pro výsledek zápasu klíčová. Rohový kop Pyšel prošel naprosto trestuhodně malým vápnem Martina Drahoty, aniž by brankář nebo obrana reagovali. Na zadní tyči pak fatálně zaspal Láďa Fiala a nechal e předskočit soupeřem, který hlavou uklízel ddo prázdné branky. Prohrávali jsme 0:1 a poločas už i tímto výsledkem skončil.

V druhé půli jsme výrazně zlepšili rozehrávku. Snažili jsme se za každou cenu hrát po zemi už od stoperů a výsledek se postupně dostavoval. Měli jsme míč na svých kopačkách a postupem času začali mačkat Pyšely jako citrón. Bohužel jsme ale míč do branky dotlačit nedokázali. Největší šanci jsme si vytvořili asi v 60. minutě. Kamil Krejcárek vysunul krásnou kolmicí přes půl hřiště do samostatného úniku Kubu Horáka, ten udělal kličku brankáři a v pádu zamířil pouze do tyče. Při následném pokusu o dorážku byl oběma nohama proti míči zkopnut Eda Špalek, ale rozhodčí penaltu nepískl. Zde se ale pískat dala! Do konce zápasu i přes naši enormní snahu se nám otočit skóre nepodařilo.

Dá se říci, že si Pyšely se štěstím odvezly tři body. především v druhém poločase jsme byli lepší a fotbalovější. Musíme však přidat ještě více na klidu v naší hře. Často se uchylujeme ke snadným nákopům či individuálním akcím, místo toho, abychom dali míč na zem a kombinací soupeře rozebrali. Chtělo by to občas ukázat koule, jak se říká. Kdy jindy si zkusit zahrát fotbal a pokusit se o překvapivé řešení než v klidných vodách středu tabulky. V neděli nastupujeme v Teplýšovicích k poslednímu utkání sezóny. Tři body by přispěli k tomu, abychom se na jaře mohli učit odvážnému fotbalu v klidném středu.

Přijeďte nás v derby podpořit!

Sestava: Drahota - Fiala, Krejcárek, Dytrich, Macháček - Mistoler (46. Kančij V.), Florián, Měchura, Jiřík - Horák, Špalek E.

Napsal: Kamil Krejcárek


Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci