Stolní tenisté po dramatické koncovce remizovali se Sázavou

Ve třetím kole nebyli naši stolní tenisté příliš úspěšní. V pátek odehrálo áčko a béčko premiérově souběžný dvojzápas, shodou okolností oba týmy proti Sázavě. Sázavské týmy byly po dvou kolech v čele svých soutěží, takže naše nečekali snadné zápasy a hosté navíc dorazili v nejsilnějších složení.

Áčko,kterému chyběli zranění Standa Měchura a Míra Janata a také Martin Vaigl, na hosty ze Sázavy nestačilo a brzy bylo jasno. Dva čestné body vybojoval mladý Patrik Vosátka.

Ani béčko nezačalo svůj zápas proti sázavskému béčku dobře. Rychle prohrávalo 0:4, pak ale dokázali Dominik Matouš a Petr Vobecký v pětisetových bitvách zlomit Šturce, resp. Srba a bylo to 2:4, po dalších dvouhrách ale soupeř opět odskočil na čtyřbodový rozdíl. Petr poté zvládl další pětisetovku a porazil Šturce a Jura Žydyk si poradil se Srbem. Když Dominik v úvodu třetí série si překvapivě vyskočil 3:1 na Linharta st., byli jsme jen bod od soupeře. Petr si nevěděl ale rady se Šteflíčkem, tak Sázava zvýšila náskok, který Jura snížil výhrou nad Šturcem. Kýžené srovnání ale nepřišlo. Marek Škvor hladce prohrál se Srbem, když zlom nastal v nevyužitých setbolech v druhém setu. Stav byl před poslední sérií 6:8 a zdálo se být rozhodnuto. Naši to ale nevzdali. Petr porazil Linharta (3:2), Jura překvapil Šteflíčka a konečně zabral i Marek, který zdolal Šturce (3:0). Rázem jsme vedli 9:8 a dohrávala se poslední dvouhra. Dominik začal se Srbem špatně, ale třetí a čtvrtý set vyhrál a věřili jsme, že zápas otočí. Srb však zabral, vše trefoval a vytvořil si velký náskok, který už Dominik nedotáhl. Zápas tedy skončil remízou 9:9.

Céčko uhrálo ve Smilkově jen tři body, které získali Pepa Lemberk 2 a Petr Styblík.

Déčko hrálo již ve čtvrtek v Netvořicích. Stoprocentní byl Jindra Nenáhlo, bodík přidal Šimon Styblík, který další dva zápasy prohrál v pěti setech. Premiéru v soutěži dospělých si dobyl jedenáctiletý Ondra Haiš, který dokázal s Jindrou vyhrát čtyřhru.

 OP1: Sokol Ostředek A - Kavalier Sázava A 2:16

OP2: Sokol Ostředek B - Kavalier Sázava B 9:9

OP4: SDH Smilkov A - Sokol Ostředek C 15:3

OP5: Sokol Netvořice D - Sokol Ostředek D 12:6


Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci