Fotbalisté vybojovali bodík za remízu s Krhanicemi

Sokol Ostředek - Sokol Krhanice  2:2 (1:1)

Není lehkých soupeřů ve III. třídě okresní soutěže. Po dramatickém derby s Chocerady a výprasku od Jírovic nás čekalo další těžké utkání. Na domácím hřišti jsme v 8.kole podzimní části soutěže hostili Krhanice. Fotbalově velmi dobře vybavený soupeř, v jehož řadách působí takové persony okresního fotbalu jako bratři Štěpánové nebo kanonýr Jiří Moulík, je vždy tou pravou prověrkou naší aktuální formy. Poslední zápas jsme v Krhanicích prohráli poměrně jednoznačně, ale doma se nám naopak většinou daří a neprohráváme. 

Citelný zásah do sestavy pro nás znamenala absence Petra Floriána, který se z rodinných důvodů omluvil. Jeho místo ve středu zálohy musel zaujmout Zdenda Měchura. Bohužel ani s Edou Špalkem jsme nemohli počítat, protože jeho zraněné koleno vypadá, že bude potřebovat delší dobu rekonvalescence. Naopak pozitivem byl návrat několika jiných základních stavebních kamenů základní sestavy. Lukáš Uršic a Tomáš Dytrich doléčili zranění. Eda Sidor se vrátil z návštěvy Ukrajiny. Kromě Floriho a Edy Špalka téměř ideál.

Již od samého začátku bylo patrné, že nás utkání nezastihlo v nejlepší formě. Byli jsme nepřesní, bázlivý a často jsme se uchylovali k alibistickým řešením. Byl pro nás velký problém vytvořit šanci pro naše útočníky. Soupeř se prezentoval o poznání lépe a trpělivou kombinací nás dostával často do úzkých. Především střed hřiště jsme nechávali až příliš volný. Paradoxně jsme to ale byli my, kdo udeřil jako první. Ve 23. minutě se po rohovém kopu z blízka prosadil Kuba Horák. Srovnáno bylo o deset minut později. Centrovaný míč z přímého volného kopu poslal Lukáš Uršic ve snaze o odvrácení nebezpečí hlavou za bezmocného Jirku Škvora. Ko konci poločasu jsme dovolili hostům ještě samostatný únik, ale Jirka Škvor zasáhl skvěle.

V druhé poločase měli opět více ze hry hráči Krhanic. Hned po pár minutách musel hasit další samostatný nájezd výborný Jirka Škvor, a opět úspěšně. V 63. minutě už ale hosté vedli. Ondřej Štěpán se prosadil střelou z úhlu. Borina se záhy rozhodl okysličit naše řady čerstvou krví. Tomáš Sadílek vystřídal Kubu Jiříka a v 68. minutě bylo srovnáno. Tomáš Sadílek, který mezi nás přijde jednou do roka, ukázal, že v sobě má instinkt zabijáka. Ve vápně se s přehledem našel odražený míč a skluzem ho dotlačil do brány ( 2:2 ). Na konci zápasu jsme měli více ze hry už my, bohužel však bez gólového úspěchu. Zápas tedy skončil asi zaslouženou remízou 2:2.

S odstupem času je nutné brát remízu s Krhanicemi spíše jako ztrátu. Hosté nebyli zdaleka tak silní, jak jsme je znali z posledních zápasů. Bez zraněného Jirky Moulíka nebyli tolik nebezpeční. My jsme ale předvedli velice podprůměrný výkon. Jako bychom se báli hrát, převzít odpovědnost. Často jsme se uchylovali pouze k nákopům na náhodu. Nebyli jsme schopni si vytvořit soustavný tlak. Petr Florián ve středu zálohy až příliš chyběl. Věřme, že do příštího zápasu vstoupíme tou správnou nohou. V neděli v 10:15 nás čeká další derby se sousedními Soběhrdy. Budeme rádi, když nás přijdete podpořit i v tento netradiční čas. Daleko to není.

Branky: Horák, Sadílek 

Sestava: Škvor J. - Rezek (73. Fiala), Krejcárek, Uršic, Dytrich - Macháček (84. Procházka), Škvor M., Měchura, Sidor - Horák, Jiřík (64. Sadílek T.)

Napsal Kamil Krejcárek


Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci