Start do sezóny fotbalistům hrubě nevyšel

Sokol Ostředek - Sokol Lešany 0:4 (0:1)

K prvnímu zápasu nové sezóny přijely na naše hřiště Lešany, které bylo možno jako nováčka soutěže považovat za papírově hratelného soupeře. Všichni jsme si uvědomovali, že úspěšně zvládnuté utkání může být tím správným odrazovým můstkem pro další zápasy. Hrací plocha byla po důsledné letní péči správce Edy Špalka opět výborně připravená, počasí nám přálo, mělo nám tedy na prahu nové sezóny hrát vše do karet.

Pouze složení kádru nebylo takové, jaké bychom si asi představovali. K ideálu jsme měli daleko. Eda Špalek a Jarda Rezek využili poslední prázdninové týdny k dovolené. Tomáš Dytrich se nemohl dostavit z rodinných důvodů. Do Čech se ještě nevrátil Eda Sidor. Především obranu se nám nedaří vůbec stabilizovat a nastupuje prakticky, kdo je k mání. O nějaké souhře nemůže být příliš řeč. Tentokrát padla volba na pozice beků na Borinu a Láďu Fialu. Na předstopera si stoupl Lukáš Uršic. Střed zálohy hrál Petr Florián s Milanem, na krajích potom rychlíci Zdenda Měchura a Fanda Macháček. V útoku nastoupil se sebezapřením Kuba Horák, který ještě před zápasem musel ledovat nateklý kotník. Parťáka mu tentokrát místo Edy dělal mladý Kuba Jiřík.

Do utkání jsme špatně nevstoupili a měli jsme více ze hry. Postupem času se však ukázalo, že to byly právě Lešany, kdo nastoupil do utkání se zataženou ruční brzdou a postupem času se rozjížděli k lepšímu a lepšímu výkonu. Náš výkon dá se říci stagnoval, naše snaha směrem dopředu byla platonická a prakticky jsme si s výjimkou hlavičky Lukáše Uršice nedokázali vytvořit vyloženou šanci. Poměrně slušně rozjeté útoky končily před vápnem hostí nepřesnou přihrávkou nebo včasným zásahem obrany Lešan. Oproti tomu naše obrana působila velice těžkopádně, nesouhra byla více než znatelná a pohybově jsme měli velké problémy. Především s hostujícím rychlíkem Kačerem jsme si nedokázali vůbec poradit a nestíhali jsme prakticky ani faulovat. Ve 40. minutě jsme pak dostali zaslouženou branku, když jsme nedoběhli vyražený míč Jirkou Škvorem a právě hostující Kačer pohodlně skóroval (0:1).

Pokud byl první poločas z naší strany laxní, tak druhý poločas byl vyloženě odfláknutý. Naše hra bez zájmu a bez pohybu neměla šanci na úspěch. Dopředu jsme nebyli nebezpeční a dozadu jsme nebyli důslední. Výsledkem toho všeho byl konečný stav 0:4. Nemá cenu zde vypisovat, kdo udělal chybu před kterým gólem, kdo fyzicky nestačil "tempu" utkání a kdo už pak jen čekal na milosrdný konečný hvizd. Každý si dokáže sám zhodnotit svůj přínos pro tým v utkání a porci práce, kterou odvedl. Nelze se ani omlouvat tím, že jsme museli během utkání vystřídat zraněného Lukáše Uršice a Zdendu Měchuru. 

Rychle zapomenout a za týden v Úročnici začít od nuly, bojovat jeden za druhého a i sami za sebe. Máme na to, jenom si věřit a dřít.

Sestava: Škvor J. – Fiala (60. Matoušek), Krejcárek, Uršic (31.Mistoler), Procházka (46. Nerad) – Měchura (77. Kančij), Florián, Škvor M., Macháček - Horák, Jiřík

Napsal Kamil Krejcárek 


Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci