Ostudná prohra fotbalistů v Mysliči

FK Myslič – Sokol Ostředek 6:2  (1:0)

branky: Fantys, Macháček

sestava:  Drahota – Fiala, Krejcárek, Uršic, Dytrich – Měchura, Škvor M., Florián, Procházka (51. Macháček), Grešla (64. Kančij) - Fantys


V posledním utkání podzimní části sezóny jsme hráli s mužstvem Mysliče, která byla jen 3 body za námi. Netřeba tedy dodávat, že šlo o velmi důležitý souboj. Myslič, která nedisponuje hřištěm s regulárními podmínkami pro hraní III. třídy, hraje své domácí zápasy na hřišti Jírovic, což je jistě potěšující. Mnozí z nás mají stále v paměti specifické podmínky hřiště v Mysliči. Kvalitní hrací plocha měla hrát více do karet našemu mužstvu. Stejně jako fakt, že na větším hřišti jsme mohli více aplikovat náš kombinační fotbal a mohli jsme se vyhnout silovým soubojům s daleko agresivnějším soupeřem.

Ač si důležitost zápasu žádala nasadit všechny síly, opak byla nakonec pravdou. Naše sestava se prakticky rozpadla a na utkání jsme cestovali ve 13 lidech včetně mladého dorostence Ondry Grešly a nezdolného veterána Vasila Kanchyie. Fanda Macháček navíc dorazil až v průběhu prvního poločasu a tak musel Ondra Grešla na levou zálohu od začátku. Seznam absencí v naší sestavě byl sáhodlouhý. Kuba Horák plnil bojový úkol v rámci svého povolání vojáka. Tomáše Starostu nepustilo na hřiště zranění stehenního svalu. Fanda Nerad smrkal. Bungra také nepustily pracovní povinnosti. Obrana a střed zálohy hráli pohromadě jako v minulých zápasech. Na pozici podhrota před Floriho s Milanem musel jít nakonec Borina. Na levou stranu zálohy Ondra Grešla. V útoku měl dělat domácí obraně největší starosti Adam Fantys. 

Od samého začátku bylo všechno špatně. Začínalo to u našeho velmi slabého zápalu pro hru a končilo to u špatného obutí většiny hráčů. Hned v první minutě jsme propadli v útoku, následný protiútok po pravé straně jsme nezachytili a sražený centr na hranici vápna uklízel k tyči nikým nehlídaný a ani neatakovaný útočník Mysliče. Totálně jsme prospali úvod hry a mělo to být pro nás varování. Od té doby jsme se snažili držet míč a poctivě rozehrávat od zadních řad, ale byli jsme až příliš nepřesní. Druhá nebo třetí přihrávka již končila na kopačkách soupeřů a nebo na neschopnosti kvalitně zpracovat míč. Naopak domácí z každého protiútoku dokázali  zahrozit. Naše obrana působila velmi slabě po celý zápas bohužel, nedokázali jsme být dostatečně důrazní a soupeř to měl na naší polovině až příliš jednoduché. V polovině poločasu se dostal do obrovské šance Adam Fantys, ale z hranice malého vápna trefil slabou střelou pouze brankáře. Poločas se nám podařilo dohrát za stavu 1:0 pro domácí.

Do druhé poločase jsme šli s odhodláním, že máme fotbalově na to, abychom soupeře kvality Mysliče dokázali přehrát fotbalově i našimi zkušenostmi. Dokázali jsme se vyrovnat v této sezóně daleko lepším týmům. Bohužel jsme se během prvních deseti minut úplně sesypali psychicky. Oleg Sosnovec si v 53.minutě lehce pohrál s Kamilem Krejcárkem a dával na 2:0. Pak sice Adam Fantys dokázal korigovat na 2:1, ale dál jsem se prezentovali velmi špatným fotbalem. Naše obrana působila, že je na hřišti poprvé v životě. Výsledkem druhého poločasu pak byly další čtyři branky v naší síti, které jsme soupeři doslova darovali. Nemá cenu se asi rozepisovat o průběhu, domnívám se, že většina hráčů si hrůzy druhého poločasu připomínat ani nechce. Konečný stav utkání bylo ostudných 6:2. 

S podzimem jsme se rozloučili zdaleka nejhorším výkonem ze všech zápasů. Proti jednomu z kandidátů na sestup jsme se prezentovali naivním fotbalem, který nesnesl měřítka třetí třídy. Obrovským zklamáním bylo vystoupení celé obrany. Pokud se mužstvo nemůže spolehnout na svou defenzivní činnost, která by měla být základem pro úspěch v každém zápase, je marné cokoliv rozebírat dále. Můžeme se rozčilovat, že útočníci neproměňují šance, že záložníci nepřesně přihrají. Pokud však z každého druhého útoku soupeř lehce docílí branky, sráží tato skutečnost psychicky celé mužstvo. Ti, co mají dodávat sílu a jistotu mužstvu, tentokrát totálně selhali! Máme nyní téměř čtyři měsíce, abychom posílili, natrénovali, případně něco změnili. Zápas s Mysličí odkryl až mnoho bolestí, které bude potřeba do jara odstranit. Na jaře bohužel každý podobně odfláknutý zápas bude bolet dvojnásob.

Kamil Krejcárek


Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci