Stolní tenisté v zápase o 1. místo porazili Olbramovice

Program 5.kola stolně-tenisových soutěží Benešovska přinesl pro ostředecké béčko souboj s Olbramovicemi, které také dosud neztratily ani bod. Byl to tedy zápas o první místo v OP3, který vítěznému týmu přinese výhodnější postavení v boji o postup do druhé třídy. Vzhledem k tomu, že se nemohlo počítat s Michalem Polákem, nehýřili naši hráči před zápasem velkým optimismem, obzvlášť, když hosté přijeli v žebříčkově nejsilnější sestavě.

Hodně mohli napovědět čtyřhry. A také se tak stalo a na koni po nich byli naši. Standa Měchura s Veronikou Polákovou, která si na zápas odskočila ze soustředění mladých nadějí, přehráli hladce Pekárka s Topolem. Jura Žydyk s Markem Škvorem ml. sice přišli proti Bronovi s Novákem o dvousetový náskok, ale dramatickou koncovku pátého setu zvládli a připsali si cenný skalp.   

V první sérii si Standa snadno poradil s Topolem a Marek překvapivě porazil Nováka. Veronika s Jurou nestačili na Brona, resp. Pekárka, ale i tak naši udržovali vedení získané po čtyřhrách.

Na úvod druhé série sehrál Marek smolný zápas s Topolem, lehce získal první dva sety a ve čtvrtém měl dva mečboly, které bohužel nevyužil a nakonec prohrál po dramatické koncovce pátého setu celý zápas. Naše vedení ale obratem potvrdil Jura výhrou nad Novákem a Standa ve třech set dal obávaného travaře Brona.     

Třetí série přinesla díky výhrám Standy, Veroniky a Jury navýšení náskoku na 9:5, aby definitivu dala poslední série, kdy mimo jiné Jura vyzrál v travařském duelu nad Bronem. 

Naši hráči díky výhře odskočili soupeři o tři body a jako jediní mají po pěti kolech stoprocentní bilanci. V pátek je čeká těžký zápas ve Smilkově.

Výrazný počin k udržení čtvrté třídy udělalo včera v Pyšelých naše céčko, když z horké půdy, kde bodujeme jen výjimečně přivezlo tři body za výhru 13:5. Do našich řad to určitě přinese uklidnění před úterní domácí předehrávkou s jedním z kandidátů na boj o záchranu - béčkem Teplýšovic.

Áčko hrálo ve čtvrtek doma s Louňovicemi. Dlouho se zvažovalo, zda postavit do zápasu dvojici Janata-Menz, protože soupeř jezdí často ve třech a byla by tak šance vyhrát. Nakonec padlo rozhodnutí, že vedle Martina a Patrika Vosátkových si před pátečním zápasem s Olbramovicemi potrénují Jura s Markem. Hosté opravdu dorazili jen ve třech, protože škopková se omluvila kvůli zdravotním problémům těsně před zápasem. naši tedy měli jistých pět bodů, ale bylo jasné, že uhrát další minimálně čtyři bude nejspíše nereálný úkol.

Blízko překvapení byl Jura s Markem ve čtyřhře proti jedné z nejlepších dvojicí okresu Hazmuka- Štěpánek. Vedli 2:1, ale nakonec odešli poraženi. Průběh jednotlivých dvouher jen potvrzoval domněnku, že hosté i ve třech kráčí k výhře. Výhry Martina i mladého Patrika nad Jíšou znamenaly jen korekci skóre. Příští týden čeká áčko důležitý duel v Pyšelých, kde by bylo potřeba vyhrát.  

OP1: Sokol Ostředek - Sokol Louňovice  7:11

OP3: Sokol Ostředek B - SDH Olbramovice B  12:6

OP4: Sokol Pyšely C - Sokol Ostředek C  5:13


 

 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci