Fotbalisté prohráli s Voticemi

Sokol Ostředek - SK Votice B 2:4 (1:3)

branky: Fantys 2

sestava: Škvor J. - Fiala (70. Nerad), Krejcárek, Uršic, Dytrich - Měchura, Škvor M. (Sedlmaier), Starosta, Macháček - Horák, Fantys


V 10. kole naší soutěže jsme přivítali na našem hřišti celek Votic B, jenž byl v tabulce před tímto zápasem čtyři body před námi. Votice jsou typickým B-týmem daleko silnějšího áčka pohybujícího se o několik soutěží výše, jsou tak do značné míry závislí na tom, zda jim někdo z A-týmu přijde pomoci. Jejich výsledky tedy velmi kolísají a není snadné odhadnout jejich skutečnou sílu. My jsme byli psychicky posíleni o minulé vybojované vítězství v Popovicích a mohli jsme jít do zápasu s čistou hlavou. Na domácím hřišti s takovým soupeřem jsme měli právo pohlížet na plný bodový zisk.

Již před zápasem jsme věděli, že se budeme muset obejít bez našeho tahouna Petra Floriána, který v Třemošnici organizoval oslavy 100 let republiky, což je jistě činnost záslužná. Pro jeho vlastenecké cítění jsme mu neúčast pro tentokrát prominuli. Jinak jsme výrazně oslabeni nebyli a Borina mohl skládat sestavu tak říkajíc klasicky. Kamil Krejcárek s Lukáše Uršicem ve středu obrany, Tomáš Dytrich s Láďou Fialou na becích. Místo Petra Floriána se do středu zálohy stáhl Tomáš Starosta a na místě podhrotového útočníka měl operovat Kuba Horák. Na krajích zálohy pak již tradičně nastoupili rychlíci Fanda Macháček a Zdenda Měchura. Na hrot útoku se pak postavil Adam Fantys.

Od začátku prvního poločasu jsme tahali za slabší konec. Soupeř byl hbitější a působil nám značné potíže v obranné fázi. První branku jsme inkasovali v 15. minutě. Jirka Škvor ještě stačil střelu zpoza vápna vyrazit, ale nedokázali jsme už vůbec reagovat na náběh hostujícího Budila, který dorážel skoro do prázdné brány (0:1). Jenom o tři minuty později jsme se dopustili další hrubé chyby. Nechali jsme prokličkovat Daniela snad přes pět našich obránců a po sérii odrazů se soupeři podařilo tečovanou střelou propasovat míč do sítě (0:2) Místo abychom soupeře vynesli v zubech z vlastního vápna, otevřeli jsme mu dveře dokořán a ještě ukázali nejsnažší cestu k brance. Trestuhodné! Poté již jsme se dokázali dostat do několika brankových příležitostí. Především po krásném zatažení míče Kubou Horákem a jeho nezištné přihrávce zívala na Zdendu Měchuru stojícího na malém vápně prázdná branka. Zdenda bohužel trefil míč špatně a míč letěl nad břevno. Až ve 28. minutě jsme dostali možnost korigovat. Po velmi diskutabilní ruce soupeře ve vápně nám rozhodčí nabídl možnost zahrávání pokutového kopu. Adam Fantys proměnil penaltu s přehledem (1:2) Soupeř nám však do konce poločasu stačil ještě odskočit.  Ve 39. minutě velmi dobře hrající Budil pronikl do vápna, kde byl faulován Lukášem Uršicem. Penalta se kopala i na druhé straně a opět úspěšně (1:3).

V druhém poločase jsme soupeře zatlačili před vlastní branku. V 50. minutě jsme opět snížili. Krásnou kombinaci našich hráčů ve středu pole zakončoval dobře hrající Adam Fantys, který dostihl křížný pas na hranici vápna a krásnou střelou k tyči nedal brankáři šanci. Pokračovali jsme v naší kombinační hře. Místy až drtivý tlak jsme bohužel v další branky nepřetavili. Tomáš Starosta v dobré pozici mířil nad branku. Kuba Horák se také neprosadil. Milan Škvor mířil také nad branku. Lukáš Uršic trefil z trestńáku břevno. V 70. minutě jsme bohužel šli do oslabení, když byl po druhé žluté kartě vyloučen smolař zápasu Lukáš Uršic. Od té doby už se zápas dohrával. Jirka Škvor ještě dostal možnost vyniknout při další penaltě, kterou po laxním zahrání soupeře dokázal zneškodnit včetně jeho dorážky. Zápas tedy skončil naší prohrou 2:4.

Bohužel se nám nepodařilo zopakovat vítězství z předchozího zápasu a po velkých minelách v obraně jsme na Votice nestačili. V druhém poločase jsme předvedli velmi dobrý výkon směrem dopředu, ale dokud netrefíme pořádně branku, nebudeme moci z takové hry těžit. Přeci jen góly jsou kořením fotbalu a my jich střílíme málo. Příští zápas hrajeme opět o 6 bodů. Jedeme na hřiště Poříčí nad Sázavou a půjde o to udržet tohoto soupeře v tabulce za námi. Věřme, že se nám bude opět dařit.

Kamil Krejcárek


Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci