Fotbalisté vyhráli důležitý zápas v Popovicích

Sokol Popovice - Sokol Ostředek 2:3 (1:0)

branky: Starosta, Fantys, Florián

sestava: Drahota - Fiala, Krejcárek, Uršic, Dytrich - Macháček, Škvor M., Florián, Horák, Starosta - Fantys (80. Sedlmaier)


V 9. kole naší soutěže jsme cestovali na hřiště souseda v tabulce z Popovic. Utkání to bylo nesmírně důležité, protože Popovice byly pouhé dva body za námi. Potřebovali jsme bezpodmínečně vyhrát, abychom jednomu z potenciálních sestupujících bodově odskočili a případně mohli mít lepší vzájemný zápas. Někteří by mohli namítnout, že je na takové počty možná příliš brzy, ale zkušenost nás naučila, že je lepší dívat se v tabulce vždy nejdříve pod sebe. V minulém kole jsme doma po bojovném výkonu brali bod se silnými Krhanicemi a zápas jsme mohli i vyhrát, proto jsme mohli právě do Popovic cestovat s hlavami nahoře a plni odhodlání.
 
Borina opět postavil defenzivnější sestavu, která se více méně osvědčila v minulém zápase. Tomáš Starosta měl znovu působit na pozici podhrotu a zhušťovat střed pole, v útoku zůstal osamocený Adam Fantys. Na pravého beka se vrátil Láďa Fiala, protože Fanda Macháček se místo chybějícího Zdendy Měchury posunul na pravého záložníka. Levého záložníka pak hrál Kuba Horák. Střed pole už mohl Borina postavit klasicky, protože žádné další omluvenky nedorazily.
 
Hřiště v Popovicích je poměrně malé a domácí jsou evidentně zvyklí na hru s nakopávanými míči na robustního Heřmánka, který je schopen být opravdovým nebezpečím pro obrany soupeřů. S tím jsme se museli hned od počátku popasovat. A náš vstup do zápasu byl velmi opatrný. Domácí si párkrát vyzkoušeli svůj nacvičený způsob hry a my jsme museli hasit první požáry v našem vápně. Břevno ve 20. minutě mělo být prvním varováním. Postupem času jsme se však kolovrátkovou hru soupeře naučili eliminovat v samém zárodku a dostávali se stále více do hry. Tomáš Starosta se ocitl dvakrát sám před brankářem, ale bohužel se nedokázal prosadit. I další dvě obrovské šance v závěru poločasu zůstaly nevyužity a tak trestal soupeř. Ve 42. minutě Petr Florián při pokusu o zpětnou přihrávku namazal přímo na kopačky soupeři, Heřmánek dával pod sebe na rozběhnutého Filipa a ten mířil přesně k tyči. Poločas jsme mohli vést minimálně o tři branky  a místo toho jsme prohrávali 1:0.
 
Do druhého poločasu jsme ale vlétli. V 54. minutě poslal nádhernou přihrávku Milan Škvor na rozběhnutého Tomáše Starostu. Stára tváří v tvář brankáři udělal kličku a poslal míč do odkryté branky (1:1). Hned o minutu později jsme zahrávali přímý volný kop z poloviny hřiště, Tomáš Dytrich našel přesně hlavu Petra Floriána a Flori trknul míč vedle zkoprnělého brankáře Popovic (1:2). Bleskový obrat pořádně nahlodal psychiku domácích, kteří se od té doby nemohli dostat vůbec do hry. Bohužel jsme ale nedokázali přidat další branky do soupeřovi sítě. A tak jsme z ojedinělé akce opět inkasovali. Domácí Filip udržel vhazovaný aut ve vápně, obtočil se okolo našich nedůrazných obránců a poslal míč slabou střelou do sítě. Běžela 80.minuta a byla to pro nás rána přímo do vazu, druhý poločas jsme kontrolovali. Naštěstí jsme nesložili zbraně. Hned z protiútoku poslal Stára přihrávku do běhu Fandovi Macháčkovi, ten zatáhl míč a krásným centrem našel na zadní tyči Adama Fantyse. Adam proměnil svou šanci s přehledem (2:3). V závěru ještě Kuba Horák v samostatném úniku odmítl navýšení skóre, ale podařilo se nám už utkání dotáhnout k vítězství.
 
Ve velmi důležitém utkání jsme dokázali z Popovic přivézt všechny body. Hlavně za druhý poločas si zaslouží pochvalu celý tým. i když zamyslet bychom se měli především nad naší produktivitou, protože potřebujeme příliš mnoho brankových příležitostí na jeden gól a to by nás v některých zápasech mohlo mrzet. V příštím kole přivítáme doma Votice, budeme se těšit na naše fanoušky a pokusíme se opět vyválčit tři body. Je to důležité!
 
Kamil Krejcárek

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci