Fotbalisté byli proti Úročnici rádi za bod

Sokol Ostředek - TJ Úročnice  4:4  (3:2)

branky: Starosta 2, Horák 2

sestava: Škvor J. - Fiala, Krejcárek, Uršic (69.Nerad), Dytrich - Měchura, Florián, Škvor M., Macháček - Starosta, Horák


Ostředecké působení v III. třídě okresní soutěže prozatím lze charakterizovat úslovím: "Jednou si nahoře a jednou dole". Po výborném začátku sezóny okořeněném čtyřmi body, které jsme vyválčili z derby s nejbližšími sousedy, přišel herní i výsledkový útlum v následujících třech zápasech. Především velká marodka a absence klíčových hráčů byly důvodem, že jsme většinou ještě den před zápasem nevěděli v jaké sestavě nastupujeme, natož abychom se mohli soustředit v klidu na nadcházející utkání. Počínající černou výsledkovou sérii jsme chtěli zlomit doma s nevyzpytatelnou Úročnicí.

Na úterním tréninku čekaly na Borinu dvě dobré zprávy. Kamil Krejcárek se po čtyřměsíční pauze rozhodl prověřit svůj kotník i v ostrém zápase. I z důvodu, že Adama Fantyse v sobotu těsně před utkáním skolila agresivní forma angíny, postavil nakonec Borina Kamila hned od začátku zápasu na jeho místo stopera. Do útoku se totiž Borina rozhodl šalamounsky vysunout zkušeného Tomáše Starotu, i s vědomím toho, že si Tomáš s Kubou Horákem rozumí ještě ze společného působení v Teplýšovicích.  Druhou dobrou zprávou byl návrat Jirky Škvora do branky. Jirka po narození druhého potomka absolvoval klasické šestinedělí a nyní už může opět bez obav ven. Na předstopera se tentokrát postavil Lukáš Uršic a Milan Škvor se mohl tak vysunout až do středu zálohy k Petru Floriánovi. Na krajích pak nastoupili Zdenda Měchura a Fanda Macháček. 

Od začátku zápasu se hrál svižný fotbal. Úročnice disponuje poměrně mladým rychlým mužstvem a naši chlapci měli v určitých pasážích zápasu znatelný fyzický deficit. Přesto jsme to byli právě my, kdo se dostal k prvnímu vážnějšímu ohrožení branky a hned jsme se mohli radovat. Běžela 6. minuta zápasu, Kuba Horák krásně zatáhl míč po lajně a nezištně přihrál pod sebe na Tomáše Starostu. Stára se nerozpakoval a z první trefil šibenici branky Úročnice. V 16. minutě jsme vedli už 2:0. Velmi dobře hrající Tomáš Starosta dostal přihrávku do vápna a tentokrát mířil přesně po zemi do protipohybu brankáře. V tuto chvíli se pro nás zápas odvíjel velmi dobře. Bohužel se nám nedařilo držet střed hřiště a soupeř až příliš lehce pronikal k našemu vápnu. I naši obránci nebyli v osobním bránění útočníků tak důslední, jak by si asi úroveň zápasu zasloužila. Už ve 21. minutě jsme poznali, že Úročnice je právě těchto nedostatků schopná velmi dobře využít. Centr do vápna nedokázal kvalitně odvrátit Láďa Fiala a odražený míč umístil přesně k tyči úročnický Baka. Ve 39. minutě jsme opět soupeři odskočili, když ve skrumáži dorážel Kuba Horák hlavou do odkryté branky. Bohužel jsme trestuhodně zaspali ve druhé minutě nastavení .Z levé strany jsme nechali v poklidu postupovat do středu hřiště Křivohlavého, který si následně navedl míč na vápno a trestal. Nepochopitelná ledabylost naší obrany znamenala snížení soupeře na rozdíl jednoho gólu. Bylo nám jasné, že druhý poločas bude náročný.

A bylo to tak, dle všech předpokladů. Již po pěti minutách nastřelili hosté tyč. V 60. minutě pak přišel druhý velký zkrat naší obrany. Vysoký centr hostů si našel ve vápně nikým nehlídaný Novák, na kterého v tu chvíli koukali naši hráči z uctivé vzdálenosti. Lehkou hlavičku nedokázal zkrotit ve svých rukavicích Jirka Škvor a míč se dokutálel ke vzdálenější tyči. Zápas byl srovnaný a čekalo nás perných 30 minut. Naše hra v tu chvíli působila rozháraně. V 78. minutě pak bylo zle. Opět jsme byli nedůrazní ve vlastním vápně a Úročnice šla do vedení 4:3. V tu chvíli to s námi nevypadalo dobře, ani naše hra neodpovídala tomu, že bychom se měli pokusit ještě o zvrat. Přesto jsme to však dokázali. Střídající Fanda Nerad udržel míč v rohu hřiště, protáhl se do vápna a krásným centrem našel před prázdnou brankou Kubu Horáka. Kuba skluzem dopravil míč do branky. 4:4 byl konečný výsledek dramatického zápasu.

Výborně rozehraný zápas s Úročnicí jsme bohužel do zdárného konce dovést nedokázali. Špatnou defenzivní činností jsme umožnili soupeři vstřelit čtyři branky na našem hřišti, to se pak dá vyhrát těžko. Pochvalu naopak zaslouží výborně hrající útočníci, sázka na dvojici Stára a Kuba Horák se tentokrát opravdu vyplatila. Příští týden hostujeme na hřišti vedoucí Bystřice, která ještě neztratila ani bod. Věřme, že zlepšíme náš důraz v osobních soubojích a na hřišti se popereme o body. Každý přivezený bod by byl nesmírně cenný.

Kamil Krejcárek


 

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci