Ostředecký Votvírák 2018 se stal kořistí sázavského Trmala

Zleva: Michal Polák (Ostředek), Jan Trmal (Sázava) a Jakub Houdek (Sázava)

Již popáté byla na Benešovsku zahájena nová stolně-tenisová sezóna zahájena turnaje Ostředecký Votvírák, který naši stolní tenisté uspořádali v sobotu 22. září, letos prvně v nově zrekonstruované ostředecké sokolovně.  Konkurence se sešla i letos velká, byť se nakonec na poslední chvíli několik přihlášených omluvilo a nebyla tak zcela naplněna kapacita turnaje. Mezi účastníky panovala celý den velmi příjemná a přátelská atmosféra.

Ráno se v ostředecké „pinčesové aréně“ sešlo 27 hráčů z 10 klubů okresu, které nejprve čekala skupinová fáze. Osm nejvýše postavených z regionálního žebříčku Benešovska za sezónu 2017/18 bylo nasazeno do čela jednotlivých skupin. O dalším složení skupin rozhodl los.

Nejlepší dva hráči z každé skupiny postoupili do hlavního pavouka, ostatní si to rozdali v pavouku útěchy. Oba pavouky se dohrávaly až do určení celkového pořadí.

Finále pavouka útěchy přineslo souboj mezi nesvačilským Petrem Vobeckým a nadějnou desetiletou Veronikou Polákovou z Vlašimi, která je zařazena mezi české olympijské naděje. Pěkný zápas skončil výhrou zkušenějšího Vobeckého v poměru 3:2 na sety, který si tak odvezl cenu útěchy - malý soudek piva. 

Finalisté pavouka útěchy

Mezi nejlepší osmičku hlavního pavouka se probojovalo šest nasazených – Jan Trmal (1.), Jakub Houdek (2.), Vladimír Růžička (3.), Jiří Hrazdíra (4.), Roman Žydyk (5.) a  Petr Jíša (6.) a dále dva domácí hráči – největší překvapení turnaje Jura Žydyk a Michal Polák, černý kůň turnaje.

Třetí místo vybojoval sázavský Jakub Houdek, který přehrál 3:0 na sety ostředeckého odchovance Romana Žydyka, který od této sezóny bude hájit barvy Benešova v krajské soutěži.

Ve finále se utkal Honza Trmal s novou ostředeckou posilou Michalem Polákem, který se po letech vrací ke stolnímu tenisu. Zápas nabídl pěkný ping-pong a často se ozýval potlesk přihlížejících. Z turnajového vítězství se podruhé v jeho krátké historii po výhře 3:0 na sety radoval zaslouženě Trmal.

Velmi dobrého výsledku dosáhli i další dva naši hráči – Jura Žydyk (6.) a Martin Vosátka (13.). Úspěchem je i 16. místo Martina Vosádky. O několik příček oproti minulému roku si polepšil i Marek Škvor (24.)

Jura Žydyk (6.)

Na turnaji se představily i dvě vlašimské naděje, které budou díky velmi dobré spolupráci našeho oddílu s SKST Vlašim v nové sezóně hájit formou střídavého startu také ostředecké barvy. Veronika Poláková byla již zmíněna, druhou nadějí je jedenáctiletý Martin Vaigl (na turnaji 19.). Oba patří mezi nejlepší hráče své věkové kategorie v rámci celé republiky.

Nejlepší trojice si z Ostředku odvezla speciální medaile a dárkové koše. Vítězný Trmal získal do svého držení na jeden rok velký putovní pohár. Hráči na 4. až 10. místě obdrželi malou sošku stolního tenisty.

Poděkování patří Daniele Svobodové, která se zhostila role zapisovatelky a Marcele Kůrkové s Ivetou Řeháčkovou, které se postaraly o občerstvení hráčů během turnaje.   

Turnaj byl pro všechny hráče velmi dobrou přípravou na blížící se začátek nové sezóny (1.kolo se hraje již v pátek 5. října). Děkujeme všem hráčům za účast a OSST Benešov za dotaci na ceny.      


Přehled výsledků ve skupinách

Pavouci

Konečné pořadí

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci