Oslavy 100. výročí ČSR v Popovicích

V sobotu 27.10.2018 probíhaly v celé republice oslavy 100. výročí vzniku Československé republiky. Popovice nezůstaly stranou a jako většina obcí uspořádaly skromnou oslavu. Od 14.00 hodin byla v kostele Sv.Jakuba Staršího v Popovicích zahájena bohoslužba paterem Košmidkem, který požehnal praporu a znaku Obce Popovice. Po bohoslužbě se vydal průvod tvořený dobrovolnými hasiči, členy TJ Sokol , členy Mysliveckého sdružení Skála a také občany k nedalekému pomníku uctít památku padlých v I. a II. světové válce. Při vzpomínkové akci byl položen věnec k pomníku a promluvil starosta obce F.Páv. Ve svém projevu mimo jiné  zdůraznil, že důležitým momentem v současném životě je připomínat si hlavní mezníky vzniku a vývoje Československé a České republiky. Nezapomínat a nebát se vyslovovat slova vlast, vlastenectví. A v tomto duchu vychovávat i další generace.

Po projevu starosty obce byl vzpomínkový akt zakončen zpěvem československé hymny , kterou zazpívala Kateřina Ševidová a řada přítomných.

Večer pak v sále obecního hostince proběhl zábavný program v podání Banjobandu Ivana Mládka.

Obec Popovice děkuje všem , kteří pomáhali celý den připravovat. Poděkování patří také všem přítomným , kteří si udělali čas a přišli uctít památku padlých hrdinů a také důstojně oslavili tak významné výročí české státnosti.

František Páv, starosta obce

foto p. Jaroslav Böhm

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci