Zájezd s klubem seniorek dne 26. 5. 2018

Obec Ostředek a klub seniorek uspořádaly v sobotu 26. května 2018 zájezd do zámku Karlova Koruna, Poděbrad a do zámku Loučeň.

Nejdříve jsme navštívili zámek Karlova Koruna. Zámek je postaven ve tvaru koruny odtud je jeho název. Zámek vlastní rod Kinských.

Dále pokračovala naše cesta do lázeňského města Poděbrady, kde jsme měli, předem zajištěný oběd v hotelu Bílá Růže.  Po obědě následovalo hodinové volno, kde si každý prohlédl Poděbrady po svém.

Třetí objekt naší prohlídky byl zámek Loučeň. Zámek vlastnil rod Taxisů a veřejnosti je přístupný od roku 2008. Před touto dobou byl využíván k jiným účelům. Součástí zámku je anglický park, kde je využíváno 12 zahradních labyrintů a bludišť na jednom místě. Po prohlídce zámku jsme se občerstvili v zámecké restauraci.

Děkujeme obecnímu úřadu za úhradu nákladů na dopravu z prostředků obce.

Ing. Jana Strnadová

Zámek Karlova Koruna - Chlumec nad Cidlinou

 

Poděbrady

 

Zámek Loučeň

Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci