Stavební úpravy budovy č.p. 57 ukončeny

Úspěšnou kolaudací byla v úterý 27. února dokončena akce Stavební úpravy budovy č.p. 57 v Ostředku, která v sobě zahrnovala výstavbu nové hasičské zbrojnice pro zásahovou jednotku obce, rekonstrukci sokolovny a úpravu prostranství před budovou.

Obec získala na výstavbu hasičské zbrojnice od GŘ HZS dotaci v konečné výši 3 964 195,95 Kč (tj. 50% uznatelných rozpočtovaných nákladů bez víceprací) a 3 000 000 Kč od Středočeského kraje k dofinancování nákladů na zbrojnici.

Je škoda, že koncepce projektu znemožnila současně požádat i o dotaci na rekonstrukci sokolovny z vyhlášeného programu MŠMT. Obec mohla ušetřit další finanční prostředky.

Rekonstrukce byla realizována firmou ABP Holding a.s., která vyhrála výběrové řízení. Z důvodu nutností provádění víceprací se nakonec původní termín dokončení posunul o několik měsíců.

Konečná cena díla realizovaná touto společností se vyšplhala na částku 11 267 288,95 Kč včetně DPH, z toho náklady na hasičskou zbrojnici činily 8 372 482,21 Kč.  

K těmto nákladům musíme připočítat již dříve realizované stavební práce, za které obec zaplatila 2.370.805 Kč a také náklady na další služby a činnosti se stavbou spojené (PD pro stavební povolení a provádění stavby, TDI, koordinátor BOZP, úprava studny a filtry na vodu, přeložky ČEZ, atd.), které obec stály další ca. 1 milión korun.  

Ostředečtí hasiči i sportovci se dočkali po mnoha letech důstojného zázemí pro svou prospěšnou činnost. 

Slavnostní otevření hasičské zbrojnice je naplánováno na sobotu 30. června. Účast přislíbil pan kardinál Dominik Duka.

Poděkování patří všem, kteří se na zdárném dokončení projektu podíleli. Obzvlášť bych pak chtěl poděkovat pánům ing. L.Truhelkovi a F. Neradovi st.

Ing. Marek Škvor, starosta 


Webové stránky používají cookies., na web. stránkách běží scripty, které umožní vlastníkovi web. stránek získávat statistická data o uživatelích webu (např. Google Analytics, Facebook Pixel a SKlik). Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.

  Skrýt tuto informaci